Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 25 februari 2004

Vechtpartij

Vechtpartij tussen twee groepen jongeren in school, vijf jongens aangehouden

Almelo

Woensdagmiddag 25 februari om ongeveer 12.25 uur werd een vechtpartij gemeld in een school aan de Sluiskade Noordzijde in Almelo. Ter plaatse bleek dat twee jongens in de school een woordenwisseling met elkaar hadden gehad en dat een en ander daarna met de vuisten was uitgevochten. Beide jongens hadden daarbij 'hulp' gehad van een aantal medestanders. Een van de vechtenden, een 16-jarige Almeloer, werd onder andere aan zijn linkerhand gewond. Hij moest zich daarvoor in het ziekenhuis laten behandelen en werd daarna aangehouden.

Over en weer zijn er rake klappen uitgedeeld en hebben de meeste vechtenden diverse blauwe plekken opgelopen. Naar aanleiding van een eerste onderzoek werden nog drie anderen, twee jongens uit Den Ham van 14 en 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Markelo ter zake openlijke geweldpleging aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bovendien is nog een vijfde jongen aangehouden die in eerste instantie was meegenomen naar het bureau voor het beledigen van een politieman, aan het bureau bleek dat ook hij, een eveneens 16-jarige Almeloer, betrokken was geweest bij de vechtpartij.

Op dit moment is de aanleiding van het geheel nog onduidelijk. Verder onderzoek zal hier duidelijkheid in moeten brengen. Wel is bekend dat er al geruime tijd spanningen zijn tussen verschillende groepen jongeren. De aangehouden jongens zijn in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Er wordt niet uitgesloten dat gedurende het onderzoek nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. (bps: 04-023646)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --