Tie Holding NV

Tie en dvrg bundelen krachten voor koppositie softwaremarkt oost-europa

DVRG verkrijgt aanmerkelijk belang in TIE

woensdag, 25 februari, 2004

B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) en De Vries Robbe Groep NV, beiden genoteerd aan de Amsterdamse beurs Euronext, maken hierbij bekend dat zij een strategische samenwerking zijn aangegaan. De samenwerking heeft als doel om een voor TIE een relatief nieuwe, maar lucratieve markt aan te boren, namelijk Oost-Europa, waar B2B nog in de kinderschoenen staat, terwijl de toetreding tot de Europese Unie van enkele Oost-Europese landen binnenkort ongekende zakelijke kansen biedt. TIE en DVRG zullen de software en services van TIE in Oost-Europa introduceren onder meer aan de hand van gerichte marketing-campagnes, seminars, bedrijfspresentaties, etc. Ten einde het strategisch karakter van de samenwerking te onderstrepen, maken partijen tevens hun intentie bekend dat DVRG een aanmerkelijk belang in TIE zal verkrijgen.

DVRGs Hongaarse dochter Triton KFT, heeft een goede positie in Hongarije en in Oost-Europa en zal een joint venture met TIE oprichten genaamd TIE Hungary KFT, waarin TIE een minderheids belang neemt. TIE Hungary zal de B2B-Integratiesoftware van TIE gaan introduceren in Hongarije en de rest van Oost-Europa. Daartoe worden nu nadere afspraken gemaakt, welke moeten leiden tot een leidende positie in de regio.

In de komende dagen zullen TIE en DVRG nader overleggen op welke wijze de kapitaalsdeelname van DVRG in TIE gestalte gaat krijgen. De afspraak is, dat dit belang ten minste 5% van het geplaatste aandelenkapitaal van TIE zal bedragen. Zodra duidelijk is hoe hieraan invulling gegeven zal worden, zullen partijen hiervan de markt in kennisstellen.

Dick Raman, CEO van TIE: De samenwerking met DVRG, biedt TIE de mogelijkheid in Oost-Europa haar positie te versterken. Deze partner is bekend met de lokale manier van zakendoen wat cruciaal is voor een succesvolle introductie van onze softwareproducten en diensten. Door de lokale vestigingen als springplank te gebruiken, versterken we onze ambitie om een leidende speler te worden in Oost-Europa. Voor Oost-Europese bedrijven in landen, die binnenkort aangesloten worden bij de Europese Unie, is het van groot belang dat zij de kansen benutten om juist op elektronische wijze zaken te doen met de westerse landen. Juist hierin voorziet onze strategische samenwerking.

George Toth, CEO van DVRG zegt: Wij hadden al langer een samenwerking met TIE voor ogen, die we nu hebben kunnen concretiseren. Onze kennis van Oost-Europa, gecombineerd met de kennis van TIE op het gebied van eCommerce, levert een uitstekende basis voor DVRG om nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Profiel DVRG

De Vries Robbé Groep NV is een mixed fonds. De onderneming is sterk vertegenwoordigd in de hi-tech en elektronica branche. Daarnaast houdt de onderneming zich bezig met de ontwikkeling en productie van hardware componenten en toegepaste software. Een solide financiële basis wordt mede gevormd door het beheer en de exploitatie van vastgoed. Traditioneel en nog immer wordt de gevelbouw en de fabricage van hoogwaardige staalconstructies, waaronder kunstwerken, tot een van de kern activiteiten gerekend. Alle activiteiten opereren zelfstandig van elkaar. Alle deelnemingen hebben een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Ook bouwt DVRG belangen op in andere beursgenoteerde ondernemingen.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2003. All rights reserved.