Gemeente Uithoorn

De gemeente wil het gebied ten westen van De Legmeer, oftewel Legmeer-West, ontwikkelen als bouwlocatie. Het is de bedoeling om circa 1000 woningen en een Brede School en een evenemententerrein te realiseren. Het afgelopen jaar is gewerkt aan het opstellen van uitgangspunten om het gebied Legmeer-West te kunnen ontwikkelen. Een zogenoemd Stedenbouwkundig Plan.

Op woensdagavond 25 februari a.s. om 20.00 uur, wordt in de raadzaal van het gemeentehuis, een presentatie van dit plan gehouden. De presentatie wordt geleid door wethouder G.K. Verbruggen. Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom op deze Informatieavond.
Het Stedenbouwkundig Plan, ligt van 26 februari tot en met 25 maart 2004 ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis en in de bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan.

Vervolg procedure
De stedenbouwkundige uitgangspunten zullen worden vertaald in een voorontwerp-bestemmingsplan, dat volgens planning vanaf 9 april 2004 gedurende vier weken ter visie zal worden gelegd. Gedurende deze ter visie ligging kunnen reacties hierop bij burgemeester en wethouders kenbaar worden gemaakt. Over de reacties en de eventuele aanpassingen van het voorontwerpbestemmingsplan zullen wij u via deze gemeentepagina en onze website www.uithoorn.nl op de hoogte houden.
AFSLUITING VROUWENAKKERSEBRUG
De Vrouwenakkersebrug krijgt een onderhoudsbeurt ook wordt een duiker onder de ringvaart gerepareerd en geasfalteerd. Deze brug tussen Uithoorn en Liemeer ( N231) is daarom tussen maandag 23 volledig afgesloten voor het verkeer.
Brom(fietsers) en voetgangers kunnen met enige hinder wel gebruik blijven maken van de brug. Het doorgaande autoverkeer op de N231 wordt via de Mijnsherenweg, de N201 en Mijdrecht omgeleid. Bestemmingsverkeer met uitzondering van vrachtverkeer wordt via De Kwakel omgeleid. (Brom)fietsers worden omgeleid via Het Korte Eind en Steenwijkerveld.
Tijdens de werkzaamheden geldt voor buslijn 147 van Connexxion, tussen Uithoorn (De Kwakel) en Liemeer, een aangepaste dienstregeling. Passagiers vanuit De Kwakel kunnen naar het busstation Uithoorn reizen en daar overstappen op lijn 147 Alphen a/d Rijn.

Meer informatie?
Neemt u dan contact op met de heer D. Jabar van de provincie Noord-Holland, tel. 023-514 53 09. Voor informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer R. Bleeker van de provincie Noord-Holland, tel. 023- 514 36 52.

Logo N201 INFORMATIECENTRUM N201+

Vanaf 16 december 2003 is er aan de Hornweg 30 in Aalsmeer alles over het project N201+ onder één dak te vinden. Met een speciaal informatiecentrum hoopt de Stuurgroep N201+ tegemoet te komen aan zoveel mogelijk vragen van bewoners en betrokkenen over het project. In het informatiecentrum treft u:


* informatiecentrum N201 overzichtelijke luchtfoto's
* gedetailleerde tracéonderdelen

* digitaal te bekijken N201 - tracé

* informatiematerialen: nieuwsbrieven, factsheet, folder grondzaken, overig kaartmateriaal, haalbaarheidsstudie, regioakkoord, contactpersonen overzichten, streekplan Noord-Holland Zuid. In het informatiecentrum zijn medewerkers van het Projectbureau aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u specifieke vragen over uw woning en of bedrijf? Neem dan eerst telefonisch contact op met het Projectbureau N201+. Wij kunnen dan in het Infocentrum een afspraak met u en de juiste mensen van de provincie een afspraak maken.
Wilt u met een groep mensen het informatiecentrum bezoeken? Bel dan ook even voor een afspraak. Kom gerust eens langs. De openingstijden zijn:

* Dinsdag tot en met donderdag van 13.00 - 17.00 uur (niet op feestdagen)

* Vrijdag tot en met maandag gesloten

Adresgegevens: Projectbureau N201+ / Infocentrum N201+, Hornweg 30, 1432 GM AALSMEER. www.N201.info
t 0297 - 38 64 36 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag) f 0297 - 38 68 40 info@N201.info