Gemiva-SVG Groep


Moordrecht, 17 februari 2004

Jan Klaassen op kinderboerderij In de Krom

Op woensdag 25 februari 2004 vindt de voorstelling Jan Klaassen en de Toverkist van poppentheater Pierlala plaats op kinderboerderij In de Krom. De middag is bedoeld voor kinderen van drie tot acht jaar en is van 15.00 uur tot 16.45 uur. Toegangskaarten zijn vier euro en vanaf 18 februari 2004 verkrijgbaar op de kinderboerderij, Middelweg 32 in Moordrecht.

Poppentheater Pierlala is een reizende poppenkast met de van oudsher bekende karakters als Jan Klaassen, Katrijn en de heks. Jan Klaassen moet de kist van Maharadja van Karafapoelo bewaken en mag niemand de geheime toverspreuk vertellen. Zou het Jan lukken? Hij zegt wel dat hij goed is in geheimen bewaren, maar al snel gaat het geheim als een lopend vuurtje door de stad en trekt vriend en vijand aan.

Na de voorstelling spelen poppenspelers viool en accordeon. Ze zingen dan liedjes en maken muziek samen met de kinderen die op allerlei instrumenten mee mogen spelen.

Kinderboerderij In de Krom
In Kinderboerderij In de Krom wonen en werken mensen met een verstandelijke handicap. Met ondersteuning van begeleiders voeren zij alle voorkomende werkzaamheden grotendeels zelf uit: zij voeren de dieren, mesten stallen uit, onderhouden het terrein, de plantsoenen en de moestuin, helpen bij de verkoop van koffie en ijs een assisteren bij kinderpartijtjes en huifkarritten.

Gemiva-SVG Groep
Kinderboerderij In de Krom is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim 3000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap of met niet-aangeboren hersenletsel. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen.