Gemeente Ede

nummer 35 / Ede, 24 februari 2004

Tweede peuterleidster en een tutor voor een groep

Peuterspeelzalen waar veel kinderen van laagopgeleide ouders met een laag inkomen komen, krijgen als eerste een tweede peuterleidster voor de groep.

Eindelijk is het zover. Er komt een tweede peuterleidster voor een groep peuters. Tot nu toe werken de reguliere gesubsidieerde peuterspeelzalen met één leidster en enkele vrijwilligers. Al lange tijd was de wens de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk te vergroten. Door een tweede leidster aan te stellen kunnen de peuters gerichte professionele aandacht krijgen.

Er zijn echter niet genoeg middelen beschikbaar, om voor alle peuterspeelzalen in één keer een tweede leidster te bekostigen. Daarom heeft de gemeente criteria vastgesteld, om aan te kunnen wijzen welke peuterspeelzalen in welke volgorde de komende vier jaar aan de beurt zijn. Inkomen en opleiding van de ouders zijn daarbij de bepalende factorern.

Toedeling van de subsidie zal plaats vinden door op jaarbasis een vast bedrag per dagdeel per peuterspeelzaal te bekostigen. Als de peuterspeelzalen met een tweede leidster aangeven dat zij extra aandacht schenken aan de (taal)ontwikkeling van de peuters, kunnen zij enkele uren ondersteuning krijgen van een tutor.
---