Gemeente Zwolle

Wethouder Hagedoorn reikt prijzen uit tijdens 10e Zwolse Paardendagen


Datum uitgave: 02/24/2004

Onderwerp: recreatie; sport
Tijdens de International Stallion Show (Zwolse Paardendagen), van 25 tot 29 februari 2004 in de IJsselhallen, zal de heer J. Hagedoorn, wethouder sport, aan de winnaars van de spring- en dressuurwedstrijden de Stad Zwolle Prijs en de klassementstitel uitreiken. Tevens overhandigt de wethouder de winnaars van de kleurwedstrijd voor kinderen een prijs.
· Kindermiddag
Woensdag 25 februari is er een Kindermiddag. Om 15.00 uur zal de heer Hagedoorn de prijzen uitreiken van de tekenwedstrijd. De kindermiddag sluit af met een verassend programmaonderdeel. Aansluitend reikt de wethouder aan de winnaar van de springwedstrijden voor jonge paarden de Young Stallion Jumping-prijs uit.
· Springwedstrijden
Vrijdag 27 februari zal de wethouder rond 22.45 uur de prijs van de Stad Zwolle uitreiken, en aansluitend de Klassementstitel, aan de Best Stallion Jumping.
· Dressuurwedstrijden
Zondag 29 februari om 19.45 uur overhandigt de heer Hagedoorn de prijs van de Stad Zwolle en de klassementstitel aan de Best Stallion Dressage.

Wethouder Hagedoorn: "Zwolle is graag gastheer van internationale sportevenementen als de International Stallion Show. Onze ambitie is sportstad te zijn. Daarom stimuleren we zowel breedtesport als topsport, ze vullen elkaar aan. De belangstelling voor topsport komt immers voort uit breedtesport. Andersom is de ambitie om het hoogste niveau te bereiken belangrijk voor de breedtesporter. Een aansprekend sportevenement kan daarbij een stimulans zijn. Daarom heet ik niet alleen de International Stallion Show welkom in Zwolle, maar ook internationale topruiters als Ankie van Grunsven, Lisa Wilcox en Jeroen Dubbeldam. In Zwolle wordt veel gedaan voor uiteenlopende sporten, van investeringen, aanleg en onderhoud van accommodaties, tot subsidies en extra aandacht voor het aangepast sporten. Omdat wij vinden dat sport en beweging van groot belang zijn voor de gezondheid en het welzijn van jong en oud in Zwolle."

Toonaangevend
De International Stallion Show is een vijfdaags hippisch evenement voor liefhebbers van paardensport en -fokkerij. Dit concours, ook wel bekend als de Zwolse Paardendagen, vindt voor het tiende achtereenvolgende jaar plaats in de IJsselhallen. Het programma bestaat onder meer uit keuringen, spring- en dressuurwedstrijden en een wedstrijd voor mooiste tuigpaarden. De Zwolse Paardendagen zijn uitgegroeid tot een toonaangevend hippisch evenement op de FEI-kalender.
Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 24-02-2004 tot 01-03-2004