PERSBERICHT - 2004-02-24

Monumentaal landgoed Duin & Kruidberg (Santpoort) nieuw lid

Groei SRS-Worldhotels gaat onverminderd door

De hotelgroep SRS-Worldhotels heeft wederom een nieuw lid in Nederland mogen verwelkomen: het monumentale Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Met de recente toetreding van Hotel De Roode Leeuw in Amsterdam en The Grand Winston in Rijswijk dat dit voorjaar haar deuren opent komt het totaal aantal SRS-Worldhotels in Nederland op 10.

In 2003 sloten wereldwijd 53 individuele hotels zich aan bij de hotelgroep. Daarmee telt de totale portfolio wereldwijd thans ruim 450 locaties met in totaal 80.000 kamers.

Landgoed Duin & Kruidberg (foto) telt 75 luxe hotelkamers, 4 stijlzalen, 5 vergaderzalen, twee restaurants, een bar en een fitness/sauna ruimte. Het is gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland nabij Haarlem en Amsterdam en is door SRS-Worldhotels in de Deluxe Collection ingedeeld. Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe aanwinst. Om de grootste villa ooit gebouwd in Nederland te vertegenwoordigen in de (inter-) nationale zakelijke en particuliere markt is een grote uitdaging, aldus Van der Beek.

Het landgoed werd in de 17e eeuw bewoond door Hendrik Reijnst, een rijke Amsterdamse VOC-koopman. In 1682 kocht stadhouder-koning Willem III het als jachtverblijf. Minister Jacob Thedoor Cremer (1847-1923) die zijn fortuin maakte bij de Nederlandse Handel Maatschappij - kocht het in 1895, liet het slopen en liet architect Van Nieukerken een kasteelachtige villa in de neostijl van de Hollandse Renaissance bouwen. In 1993 kreeg Duin & Kruidberg de functie van conferentie- en trainingscentrum voor de ABN Amro Bank. Om aan de hedendaagse eisen te kunnen voldoen, is in 1996 het conferentiecentrum gebouwd met een Business Center. Tevens is in 2000 een nieuwe hotelvleugel gerealiseerd.

Het landgoed, dat al meer dan 300 jaar privébezit is, heeft begin 2002 zijn poorten officieel geopend voor zowel zakelijke relaties als particuliere gasten. Met de opening van het nieuwe à la carte restaurant 'De Vrienden van Jacob' in mei 2002, kunnen nu ook individuele hotelgasten en passanten bij Landgoed Duin & Kruidberg dineren.

Andere SRS-Worldhotels in Nederland zijn het Bilderberg Garden hotel, het Bilderberg Jan Luyken hotel in Amsterdam, hotel Derlon in Maastricht, Grand Hotel Karel V in Utrecht, Steigenberger Kurhaus in Scheveningen, Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee en het Bilderberg Park hotel in Rotterdam.

SRS-Worldhotels is nu vertegenwoordigd in 65 landen en 250 plaatsen wereldwijd. De groep richt zich zowel op de zakenreiziger, de vergader- en congresmarkt als de toerist en deelt de aangesloten hotels in naar een eigen classificatie-systeem: de Deluxe Collection - het topklasse segment binnen de keten, de First Class Collection hotels op een 4/5-sterren niveau en de derde groep Comfort Collection hotels op het niveau van 3/4 sterren. Reserveringen kunnen gemaakt worden via het reisburo, de website www.srs-worldhotels.com of via het gratis reserveringsnummer 00-800-77 79 67 53 (00-800-srsworld) en voor groepsaanvragen op 00-800-77 74 76 87 (00-800-group).