Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht 25-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Kleuter gewond

AMERSFOORT Op dinsdag 24 februari raakte een jongetje gewond bij een ongeval.

Rond 17.15 uur fietste een Amersfoortse vrouw met haar 4-jarige zoontje op de fiets door de Meridiaantunnel. Door nog onbekende oorzaak kwam zij met haar fiets ten val. Daarbij raakte het jongetje gewond en was kort niet aanspreekbaar. Hij klaagde over pijn in zijn borst en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Oplichting

AMERSFOORT Op dinsdag 24 februari trachtten twee mannen een bankrekening te openen.

Rond 16.00 uur kwamen twee mannen bij een bank aan de Stadsring. Zij wilden een bankrekening openen en toonden daartoe een verblijfsdocument. De bankmedewerker vertrouwde het niet en de politie werd gewaarschuwd.

Het bleek inderdaad om een vals verblijfsdocument te gaan en de beide mannen, 31 en 35 jaar oud en afkomstig uit Den Haag en Spijkenisse, werden aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

Hondenruzie: gebroken enkel

AMERSFOORT Op dinsdag 24 februari kregen twee honden het met elkaar aan de stok. Eén van de baasjes moest vervolgens naar het ziekenhuis.

Rond 13.55 uur liep een 57-jarige vrouw uit Amersfoort met haar hond aangelijnd over het Gerrit van Eijkenerf. Bewoners van deze straat waren hun berging aan het opruimen en hadden daarbij hun hond loslopen. Deze hond zag de aangelijnde hond, ging erop af en er ontstond een gevecht tussen de honden. Daarbij viel de 57-jarige vrouw over de hond die haar hond aanviel. Zij kwam zo ongelukkig terecht dat zij haar enkel brak. De vrouw werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht.