Ingezonden persbericht


Intermediair Intermediair brengt hoger opgeleiden en werkgevers op de meest effectieve manier met elkaar in contact. Door de combinatie van het weekblad, de site, het Jaarboek, de Loopbaangids en trainingen genereert Intermediair een hoog bereik onder zowel startende hoger opgeleiden als hoger opgeleiden met werkervaring (al dan niet actief op zoek). Datum: Haarlem, 25 februari 2004

Intermediair onderzoek:
Kamerleden vaak slecht voorbereid

Veel nieuwe Kamerleden gaan onvoldoende voorbereid de debatten in, zo blijkt uit een enquête die het weekblad Intermediair onder hen hield. Eén op de drie heeft niet genoeg middelen om zaken uit te laten zoeken, 37 procent heeft te weinig tijd om met deskundigen te praten en slechts vijf procent leest voor elk debat alle relevante rapporten. De nieuwe volksvertegenwoordigers ervaren dan ook een grote werkdruk. Maar liefst tachtig procent vindt dit een probleem. De nieuwe volksvertegenwoordigers werken gemiddeld 65 uur in de week, waarvan een derde opgaat aan vergaderen.

Ayaan Hirsi Ali meest geciteerde nieuwe Kamerlid

Ayaan Hirsi Ali is van alle nieuwe Kamerleden het afgelopen jaar het meest geciteerd in de pers. Dit blijkt uit de Intermediair Citatiescore van Kamerleden die dit jaar voor de vijfde keer is uitgevoerd. Andere opvallende nieuwelingen (vanaf Balkenende 1) zijn Mat Herben (LPF), Joost Eerdmans (LPF), Boris van der Ham (D66) en Ali Lazrak (SP). De lijst van alle Kamerleden wordt zoals verwacht aangevoerd door de fractievoorzitters. Wouter Bos (PvdA) heeft hierbij een grote voorsprong op de nummer twee, Boris Dittrich. VVD'er Jozias van Aartsen staat op de derde plaats, Maxime Verhagen (CDA) op vier - nog net achter Ayaan Hirsi Ali.

Voor de redactie:
Op onze site www. intermediair.nl staan vanaf woensdag de artikelen 'Nieuwe Kamerleden zijn kinderen van Fortuyn' en 'Druk, druk druk´ met hierin opgenomen de volledige onderzoekgegevens en een interview met Ayaan Hirsi Ali. Voor een toelichting kunt u bellen met redacteur Luuk Sengers, tel 0653918314 of met de redactie, 023-5463455.

Intermediair
Postbus 4020
2003 EA Haarlem t (023) 5463455
f (023) 5465530
e info@intermediair.nl