Keuringsdienst van waren


Veilig vlees bereiden met de vleeswijzer

Met medewerking van de VWA heeft het Voedingscentrum een Vleeswijzer uitgebracht met daarop praktische informatie over veilig en gezond vlees. Uit onderzoek dat voor deze campagne is uitgevoerd, blijkt dat 77% van de Nederlanders vertrouwen heeft in de controles en onderzoeken die worden gedaan naar de veiligheid van vlees. Controles door de VWA
De VWA controleert vee en vlees in slachthuizen, bedrijven die vlees verwerken, visafslagen, visverwerkende bedrijven en koel- en vrieshuizen. De keurmeesters controleren ook aan de buitengrens van de Europese Unie. Voor Nederland vinden deze controles vooral plaats in de havens Rotterdam en Amsterdam en op luchthaven Schiphol. De VWA voert ook bedrijfskeuringen uit en certificeert bedrijven die werken met vlees en vleesproducten. Vleeswijzer aanvragen
Kijk op de website van het Voedingscentrum voor het bestellen van de vleeswijzer. Warenklachtenlijn
Heeft u klachten, twijfels of vragen over de veiligheid van consumentenproducten of signaleert u iets dat de voedselveiligheid in gevaar kan brengen? Dan kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag de Warenklachtenlijn bereiken op het gratis telefoonnummer 0800 0488.