RANDSTAD NEDERLAND

Randstad gaat artsen werven

PERSBERICHT

Diemen, 25 februari 2004

11)'Eén miljoen mensen straks zonder huisarts? Dat mag niet gebeuren' Randstad gaat artsen werven

Arbodiensten, ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg, het verzekeringswezen, bloedbanken, huisartsenposten, GGD en centra voor medische opvang asielzoekers hebben alle te maken met hetzelfde probleem: er is in Nederland een schrijnend tekort aan artsen. Randstad Gezondheidszorg gaat daar per direct iets aan doen, met het uitzenden en detacheren van artsen.

Daarmee breidt Randstad Gezondheidszorg haar werkterrein fors uit. De organisatie, dochter van Randstad Nederland, richt zich nu op het volledige spectrum van arbeid in de gezondheidszorg, van verpleeghulp tot arts. Bij de lancering van de activiteiten voor artsen, plaatst Directeur Nol van Vliet van Randstad Gezondheidszorg een kritische kanttekening. 'Dit knelpunt op de arbeidsmarkt begint duidelijk structurele trekken te vertonen. Werken in de zorg moet aantrekkelijker worden gemaakt en dat geldt ook voor het werk van artsen. De overheid dient zich dit aan te trekken. Steeds minder artsen willen huisarts worden. De werkdruk is te hoog en slechts weinigen hebben trek in het draaien van avonddiensten. We naderen het moment dat één miljoen mensen in Nederland zonder huisarts zitten. Dat mag niet gebeuren', aldus Van Vliet.

Als het over artsen gaat, kan gerust worden gesproken van een knelpunt op de arbeidsmarkt. Over de volle breedte van de gezondheidszorg, maar ook bij verzekeraars en arbodiensten, wordt veel tijd en energie gestoken in de werving en selectie onder artsen. Met zeer wisselend succes. Ten eerste worden artsen in Nederland steeds schaarser. Aan de aanbodzijde constateert Randstad Gezondheidszorg bovendien dat artsen steeds kritischer worden ten aanzien van werkkring, werkomstandigheden en loopbaan. Ook liggen er kansen aan de aanbodkant. Zo gaan steeds meer artsen na het afstuderen op zoek naar een passende werkomgeving door middel van tijdelijke functies. Daarnaast schrijven steeds meer artsen zich bij Randstad Gezondheidszorg in om een switch in hun carrière te maken. Ook gepensioneerde artsen, die het vak nog met liefde uitoefenen, worden door Randstad gedetacheerd.

Randstad Gezondheidszorg is, dankzij haar uitgebreide netwerk binnen en buiten de gezondheidszorg, voor de vraag- én de aanbodzijde de juiste partner. Zo is Randstad Gezondheidszorg de grootste speler in het veld op het gebied van bemiddeling van artsen. Van de zestig vestigingen van Randstad Gezondheidszorg zijn er twaalf gespecialiseerd in artsenbemiddeling. Van uitzenden, detacheren werving en selectie tot andere ondersteunende activiteiten. Voor bijvoorbeeld arbodiensten, zieken- en verpleeghuizen, de thuiszorg, het verzekeringswezen, de bloedbanken, voor samenwerkingsverbanden van huisartsen en voor GGD's biedt Randstad Gezondheidszorg nu reeds een fors bestand gekwalificeerde artsen, die voor korte of langere tijd beschikbaar zijn. Daarbij biedt Randstad Gezondheidszorg de mogelijkheid om de kandidaat direct in vaste dienst te nemen of eerst gedurende een bepaalde tijd via de uitzendorganisatie te laten verlonen.

Voor artsen die zich willen inschrijven biedt Randstad Gezondheidszorg een helder en volledig beeld op de arbeidsmarkt. Bovendien biedt Randstad Gezondheidszorg een uitgebreid netwerk van relaties binnen en buiten de gezondheidszorg waar een arts zijn carrière kan beginnen of voortzetten.