Gemeente Haarlem


25 februari 2004
sector Publieksdienst
Ton Boon, communicatieadviseur
023-5114483
023-5115171
amboon@haarlem.nl
60/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
Fax
Email
Nummer


Café Diyar 3 dagen eerder dicht

Burgemeester legt sanctie op na twee overtredingen sluitingstijd

Burgemeester Pop legt café Diyar aan de Antoniestraat 85 een sanctie op, gebaseerd op het Haarlemse horecasanctiebeleid. Het café heeft twee dagen achter elkaar de sluitingstijd overtreden.

Deze sanctie betekent dat café Diyar drie dagen vervroegd moet sluiten: op donderdag(nacht) 4 maart om 00.30 uur in plaats van 02.00 uur en op vrijdag- en zaterdag(nacht) 5 en 6 maart om 01.00 uur in plaats van 04.00 uur. De politie controleert deze sluitingstijden.

Horecasanctiebeleid
Om de woonfunctie en horeca in de stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan, kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is vooral gericht op het beperken van de overlast die de horeca kán veroorzaken. Kern van dit beleid is een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden. Bij de eerste overtreding krijgt het horecabedrijf een waarschuwing en bij een tweede overtreding binnen een half jaar legt de burgemeester een sanctie op. Wanneer vervolgens nogmaals overtredingen worden geconstateerd binnen een half jaar na de laatste overtreding, volgt een steeds zwaardere sanctie.


---- --