Stichting Wemos

UITNODIGING AAN DE PERS
19 februari 2004

Nederlandse Estafetteploeg, Jubilee Award en een debat

SLOTMANIFESTATIE SCHULDENCAMPAGNE WEMOS

'U heeft nog geld van haar te goed. Maar het is niet haar schuld.' Met die slogan heeft Wemos afgelopen maanden campagne gevoerd voor de kwijtschelding van schulden van ontwikkelingslanden. Met succes: bijna 10.000 mensen hebben hun steun gegeven met een handtekening.

Op woensdag 25 februari houdt Wemos een manifestatie in het Olympisch Stadion om onze schuldencampagne af te sluiten. U bent van harte welkom.


---
Datum woensdag 25 februari
Tijd 15.00 - 17.00
Plaats Olympisch Stadion en Vak Zuid, Amsterdam

Special guests de Nederlandse Estafetteploeg


---

NEDERLANDSE ESTAFETTEPLOEG
Tijdens de slotmanifestatie zal Wemos de 10.000 verzamelde handtekeningen overdragen aan Jubilee Nederland, de coalitie van organisaties die de schuldencampagne voortzetten. De overdracht wordt symbolisch ondersteund door een estafetteloop van de Nederlandse Estafetteploeg, sportploeg van het jaar 2003.

JUBILEE AWARD
Na de estafette wordt de Jubilee Award uitgereikt aan de Keniaanse mensenrechtenadvocaat Ababu Namwamba voor zijn succesvolle campagne voor schuldverlichting, Cancel the Debt for the Child Campaign (CADEC).

DEBAT
Om 16.00 uur begint in Vak Zuid een debat over voor- en nadelen van een nieuwe schuldaflossingronde die de Wereldbank en het IMF zouden moeten initiëren (ook wel bekend als 'HIPC III'). De sprekers zijn:

* Ababu Namwamba (CADEC, Kenia), winnaar van de Jubilee Award
* dhr. Ngaithe, ambassadeur van Kenia

* Pauline Eizema (Senior beleidsmedewerker Ministerie van Buitenlandse Zaken)
* Ted van Hees, voormalig voorzitter Eurodad (www.eurodad.org)
* Bert Koenders (PvdA-fractie Tweede Kamer)

Het debat wordt geleid door Sylvia Borren, directeur van Novib.


Wemos al sinds 1981 aan haar doelstelling: het verbeteren van de gezondheid van mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden door het beïnvloeden van internationaal beleid.

Meer informatie over Wemos vindt u op http://www.wemos.nl