Gemeente Zaanstad

Hondenpoep in de Rosmolenbuurt

maandag 23 februari 2004

Uitrenplaatsen en verbodsborden.
De Rosmolenbuurt is nu ook voorzien van hondenuitrenplaatsen, stankafsluitende hondenpoepbakken en hondenvrije zones. Woensdag 25 februari wordt het startsein gegeven om de uitrenplaatsen en poepbakken in gebruik te nemen. Een en ander zal geschieden door Flip Valk van de Milieuwerkgroep Rosmolenwijk.
Hondenbezitters in de Rosmolenwijk zijn voortaan verplicht de poep van hun eigen hond op te ruimen. Daarvoor zijn bakken in de wijk geplaatst en uitrenplaatsen aangewezen. Bij het uitkiezen van de plekken is nauw overleg gevoerd met het wijkoverleg. In de wijk is huis aan huis een folder verspreid met een kaart waarop is aangegeven waar de uitrenplaatsen en de bakken zich bevinden.
De Rosmolenwijk is de tiende wijk in Zaanstad waar de gemeente actie onderneemt tegen hondenpoepoverlast. Eind 2005 zijn 17 wijken in Zaanstad voorzien van uitrenplaatsen. Dan zijn er 1200 bakken geplaatst en is de stad 550 hondenverbodsborden rijker. De kosten van de totale hondenpoepoperatie bedragen 500.000 euro.

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl