Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 25 februari 2004


Aanhoudingen wegens diefstal

Aanhouding van twee verdachten leidt tot oplossing van zestien zaken

Twente

Dinsdagmiddag 10 februari vond er een diefstal plaats in een winkel aan de Hoofdstraat in Almelo. Door een getuige werd het kenteken van de auto van de verdachten genoteerd. Beide verdachten, een 32-jarige vrouw uit Almelo en een 34-jarige man uit Hoogeveen, werden vrijdag 13 februari al rijdend in hun auto aangetroffen in Haaksbergen en vervolgens aangehouden.

Uit het onderzoek dat hierna plaatsvond, is inmiddels gebleken dat beide verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan een 16-tal zaken, voornamelijk diefstal uit bedrijven en winkels. Beide personen gingen samen op pad om in hun levensbehoefte te kunnen voorzien. Veelal insluipingen en altijd overdag. In totaal werd ongeveer E 700,- aan geld gestolen en een hoeveelheid levensmiddelen. Het gestolen geld werd veelal gebruikt voor de aankoop van drugs. Ook de weggenomen levensmiddelen werden veelal voor drugs geruild. De 32-jarige vrouw heeft inmiddels bekend bij genoemde zaken betrokken te zijn geweest. De 34-jarige man weigert een bekentenis af te leggen. De diefstallen vonden plaats in de periode december 2003 tot de dag van aanhouding in de volgende plaatsen: Albergen, Enter, Hengevelde, Daarle, Markelo, Bentelo, Heemserveen, Gees, Tweede Exloermond, Ruinen, Laren (Gelderland) en Hellendoorn.

Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn in bewaring gesteld en zitten dus nog vast. (bps: 04-017028)

Onderzoek afgerond

Onderzoek naar diverse vernielingen in Ootmarsum inmiddels afgerond

Ootmarsum

In november en december 2003 vonden diverse vernielingen plaats in Ootmarsum. Naar aanleiding hiervan stelde de politie een onderzoek in en kwam op het spoor van zeven verdachten, drie 15-jarige en vier 16-jarige jongens, allen uit Ootmarsum.

Drie van hen, te weten twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen, werden begin februari aangehouden. Zij zijn met name verantwoordelijk voor de vernielingen aan personenauto's in het centrum van Ootmarsum in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 december 2003. Het gaat om 19 zaken. Bij de meeste auto's werden spiegels afgetrapt. De overige vier verdachten zijn voor verhoor aan het bureau geweest en hebben andere vernielingen bekend, al dan niet in gezelschap van de drie aangehouden verdachten.

Vier verdachten (een 15-jarige jongen en drie 16-jarige jongens) bekenden betrokken te zijn bij vernieling van kerstboomverlichting in de Grotestraat in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december. Twee verdachten (een 15- en 16-jarige) bekenden in diezelfde nacht een spiegel van een auto te hebben getrapt aan de Keerweer. Verder bekenden drie verdachten (een 15- en twee 16-jarigen) in de nacht van 8 op 9 november 2003 bij een school aan de Denekamperstraat in Ootmarsum een aantal fietsen te hebben vernield. Twee van de verdachten bekenden verder nog op 29 juli 2003 aan de Hueskenstraat een aantal basaltkeien uit een muur van de gemeente te hebben gehaald en deze in het water te hebben gegooid.

Volgens de aangiften is het schadebedrag van bovengenoemde vernielingen ruim E 5000,-. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt (bps: 04-161880).

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --