Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 25-2-2004

Toezegging tijdens behandeling Wet medisch wetenschappelijk onderzoek

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

GMT/G 2458286

25 februari 2004

Zoals toegezegd tijdens de behandeling van wetsvoorstel 28 804 tot wijziging van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen op 11 december jongstleden zend ik u hierbij de resultaten van het feitenonderzoek naar de toekomst van het (agentschap) College ter beoordeling van geneesmiddelen.

Bij deze brief treft u een drietal documenten aan, te weten een verslag van de gemeenschappelijke afsluitende vergadering van de klankbord- en de projectgroep feitenonderzoek toekomst ACBG van 17 juli 2001, sheets van de presentatie die tijdens deze afsluitende vergadering is gehouden en een brief, gedateerd 18 oktober 2001, van de directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie aan de klankbordgroep over de afronding van de besluitvorming rond het feitenonderzoek.
In deze brief valt te lezen dat met betrekking tot een aantal thema's, waaronder de taakverdeling bij de implementatie van richtlijn 2001/20/EG (de GCP-richtlijn), door de klankbordgroep nog geen besluit was genomen. Deze besluitvorming heeft op een later tijdstip plaatsgevonden. Over de besluitvorming ten aanzien van de taakverdeling bij de implementatie van deze richtlijn is dan ook geen informatie terug te vinden in de bijgaande stukken over het feitenonderzoek toekomst ACBG.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

* PDF - Kamerstuk - Verslag van de gemeenschappelijke afsluitende

Om het kamerstuk op te halen:

Zie het origineel
vergadering
Verslag van de gemeenschappelijke afsluitende vergadering (nieuw venster)
Kamerstuk, 25-2-2004 (3 pag., 480 kB)

* PDF - Kamerstuk - Brief over de afronding van de besluitvorming rond het feitenonderzoek
Brief over de afronding van de besluitvorming rond het feitenonderzoek (nieuw venster)
Kamerstuk, 25-2-2004 (2 pag., 310 kB)

* PDF - Kamerstuk - Sheets van presentatie afsluitende vergadering Sheets van presentatie afsluitende vergadering (nieuw venster) Kamerstuk, 25-2-2004 (7 pag., 806 kB)