3 e persbericht van woensdag 25 februari 2004

Eindhoven 25-02-2004 - berichten uit de regio

Asten / Deurne: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Dennendijk, Vlierdenseweg en de Floralaan zijn vandaag vier bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Verder zijn er zes bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen en drie bestuurders omdat zij een gesloten verklaring negeerden.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op het Kastelenplein zijn vandaag drie bestuurders geverbaliseerd voor het telefoneren onder het rijden en vier bestuurders kregen een bekeuring omdat zij door rood reden.

De Rips: Verkeersongeval met gewonde

Een 22-jarige automobiliste uit Nuland is woensdagmorgen omstreeks 09.50 uur bij een eenzijdig verkeersongeval ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer reed, komende uit de richting Elsendorp, over de Ripseweg in de richting van de Rips. Na het passeren van de kruising met de Dr. De Quayweg verloor zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen een rechts van de weg staande boom aan. Hierbij raakte zij bekneld. Zij is door de brandweer uit de auto gehaald en ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Mariahout: Aanrijding met gewonden

Op de kruising Veghelsedijk Beukendreef zijn woensdagmiddag twee automobilisten ernstig gewond geraakt. De 21-jarige Beek en Donkse bestuurder van een personenauto reed over de Beukendreef en gaf op de kruising met de Veghelsedijk geen voorrang aan de voor hem van links komende personenauto bestuurd door een 34-jarige inwoner van Mariahout. Beide autos kwamen na de aanrijding tot stilstand tegen een boom. De brandweer heeft beide bestuurders uit de auto moeten halen. Zij zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Aanhouding na mishandeling

Woensdagavond om 18.40 uur is op de Waalreseweg een 40-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 19-jarige inwoonster van Drachten te hebben mishandeld. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Eindhoven: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op de Petrus Canisiuslaan zijn woensdagavond zes fietsers geverbaliseerd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Someren: Aanhouding na mishandeling en bedreiging

Op de Kanaaldijk Noord is woensdagmiddag om 16.29 uur een 37-jarige inwoner van Someren aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 45-jarige vrouw te hebben mishandeld en met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld.