Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

25 februari 2004

Verklaring Imtech naar aanleiding van recente berichtgeving in de media

Gouda - De Raad van Bestuur van Imtech N.V. maakt bekend dat hij kennis heeft genomen van recente berichtgeving in de media over mogelijke betrokkenheid van één of meer dochterondernemingen bij overtredingen van de Mededingingswet in de periode vóór eind 2001.

Imtech is momenteel bezig hiernaar een intern onderzoek in te stellen. Imtech heeft hieromtrent de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) ingelicht en aangegeven volledige openheid van zaken te geven over de uitkomsten van dat onderzoek. Imtech zal overigens alle medewerking verlenen aan onderzoeken van de NMa in de installatiebranche.

Benadrukt wordt dat Imtech thans geen concrete aanwijzingen heeft van dergelijke overtredingen.

Imtech heeft al jaren geleden maatregelen getroffen ter voorkoming van concurrentiebeperkende afspraken. Begin 1998 heeft Imtech alle werkmaatschappijen schriftelijk gewezen op invoering van de Mededingingswet en de gevolgen daarvan. Naar aanleiding van de eerste berichtgeving over mogelijke onregelmatigheden in de bouw, heeft de Raad van Bestuur begin 2002 nogmaals onderstreept dat concurrentiebeperkende afspraken volstrekt ontoelaatbaar zijn. Bovendien gelden binnen Imtech uitgebreide `Business Principles'.

De uitkomsten van de onderzoeken dienen te worden afgewacht.