Partij van de Arbeid





PERSBERICHT





Integriteit en grenzen aan het privé


Op donderdag 26 februari organiseert de PvdA het tweede OpPositie debat, deze keer over Integriteit en grenzen aan het privé. Dit debat vindt plaats in Mercurius, ingang Nieuwendijk 25-27 te Amsterdam en duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur (Zaal open: 19.30 uur). Met o.a. Liesbet van Zoonen (hoogleraar Media en Populaire Cultuur, UvA) en Jouke de Vries (hoogleraar bestuurskunde, RUL), John Leerdam (PvdA Tweede-Kamerfractie), Leo Huberts (hoogleraar Bestuurskunde, VU), onder leiding van Hedy d'Ancona.


Nadat we de afgelopen tijd een aantal affaires hebben gehad waarbij het privé en politiek elkaar kruisten, wil het Kenniscentrum van de PvdA graag eens verder discussiëren over de scheidslijn tussen privé & werk in openbare functies.
De hamvraag lijkt: Waar ligt de grens tussen publiek en privé? Politici zullen zich er steeds meer rekenschap van moeten geven of hun persoonlijk functioneren wel strookt met de boodschap die ze uitdragen. Hoe beoordelen we persoonlijk gedrag van politici en hoe relevant is dit gedrag voor hun publieke functioneren? Bestaat er een publiek moraal? En welke rol spelen pers en politieke partijen zelf?


Voorafgaand aan dit debat loopt op de website van de PvdA, een forumdiscussie over dit thema. Een aantal bijdragen aan de forumdiscussie wordt tijdens het debat besproken. Namens de PvdA wordt er door Godelieve van Heteren (Tweede Kamer) en Trude Maas (Eerste Kamer) aan de deze digitale discussie deelgenomen.


Het debat donderdag is het tweede OpPositie debat. Elke maand organiseert het PvdA Kenniscentrum op een andere plek in het land een debat over een actueel onderwerp, of over een thema dat anderszins de aandacht van de sociaal-democratie vraagt. OpPositie wordt, indien mogelijk, elke laatste donderdag van de maand gehouden.




Partij van de Arbeid