Het Nederlandse Rode Kruis

26 februari 2004
Rode Kruis stuurt hulpvlucht naar Marokko

Met de vlucht gaat een hulpverlener van het Nederlandse Rode Kruis mee om de distributie van de goederen ter plekke te begeleiden. Het Nederlandse Rode Kruis betaalt de kosten van de vlucht en de goederen ter waarde van 75.000 euro uit eigen middelen. De hulporganisatie heeft gironummer 7447 (t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag) opengesteld voor giften van de Nederlandse bevolking.

Met de hulpvlucht geeft het Nederlandse Rode Kruis gehoor aan de oproep van het internationale Rode Kruis om bij te dragen aan een programma van 1,8 miljoen euro, waarmee 30.000 mensen gedurende zes maanden zullen worden geholpen. Teams van het Rode Kruis/de Rode Halve Maan*, waaronder artsen en verpleegkundigen, waren snel na de ramp ter plekke om noodhulp te verlenen. Ze zullen ook onderzoeken welke hulp op langere termijn nodig is, zoals het herstellen van huizen, scholen en watervoorzieningen.


* Rode Kruis en Rode Halve Maan vormen samen de Internationale Federatie van Rode-Kruis- en Rode-Halve-Maanverenigingen (IFRC).