Politie Groningen

Persberichten donderdag 26 februari 2004

provincie Groningen, 26-02-2004 -

Groningen: fietser (23) gewond na val
Een 23-jarige man uit Groningen is woensdagochtend op de Grote Beerstraat gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man ging in een bocht op zijn fiets onderuit. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De fietser bleek licht hoofdletsel te hebben opgelopen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Haren: meisje (11) gewond bij verkeersongeval
Op de kruising Onnerweg met de Molenkampsteeg is woensdagochtend een 11-jarig meisje uit Haren gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 18-jarige automobiliste uit Assen verleende op de kruising geen voorrang aan het meisje. Het slachtoffer, die op een fiets reed, kwam via de motorkap op de grond terecht. Zij werd vervolgens met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste werd vermoedelijk verblind door de zon. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De politie stelde de fiets en de schooltas van het meisje veilig op het bureau.

Groningen: snelheidscontroles op ringwegen
De politie heeft woensdag op de Beneluxweg en de Plataanlaan twee snelheidscontroles gehouden. In de ochtenduren werd op de Beneluxweg de snelheid gemeten. Hier passeerden 1950 voertuigen, waarvan 45 bestuurders te hard reden. De snelste rijder reed 102 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Woensdagavond vond een controle op de Plataanlaan plaats. Op deze noordelijke ringweg werd van 250 voertuigen de snelheid gemeten. Drie bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan.

Groningen: jongen (13) op fiets onderuit
Een 13-jarige jongen uit Groningen is woensdagochtend op een fietspad van de Wilhelminakade na een val gewond geraakt. De jongen ging op zijn fiets in een bocht onderuit. Hij kwam verkeerd op zijn schouder terecht. Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van de jongen werd op het politiebureau gestald.

Groningen: Stadjer voor bedreiging aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag op de Grote Markt een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De man had een beveiligingsmedewerker van een bank in woorden bedreigd. Hierop werd de Stadjer door de politie aangehouden. Hij werd op het politiebureau gehoord. De verdachte kreeg op het politiebureau een dagvaarding uitgereikt. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt drugsdealers aan
In de Pelsterstraat heeft de politie woensdagmiddag twee mannen van 25 en 26 jaar, beiden uit Rotterdam, aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Politieagenten zagen dat tussen de Rotterdammers en een 31-jarige Stadjer een transactie plaatsvond. Hierop werden alle drie mannen ingerekend. Bij de 25-jarige Rotterdammer werd 1,7 gram heroïne aangetroffen. Daarnaast was de dealer in het bezit van een gestolen fiets. Hij werd vervolgens ingesloten. Zijn een jaar oudere kompaan bleek ook in het bezit te zijn van een gestolen fiets. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De Stadjer werd ook na verhoor in vrijheid gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongens aangehouden na mishandeling Stadjer
Een 43-jarige man uit Groningen is woensdagavond op de Gorechtkade door twee jongens van 17 en 20 jaar, beiden uit Groningen, mishandeld. Het slachtoffer wandelde op straat en werd plotseling door de knapen uitgescholden en geslagen. Even later konden beide verdachten in een woning aan de Kievietstraat worden aangehouden. Na verhoor bleek dat de jongste had gescholden. De oudste had zowel gescholden als geslagen. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt Stadjers aan met gestolen spullen De politie heeft woensdagavond in de Johan de Wittstraat twee mannen van 45 en 52 jaar, beiden uit Groningen aangehouden voor inbraak en heling. Een alerte getuige had gezien dat beide mannen bezig waren met enkele tassen en alarmeerde vervolgens de politie. De politie kon op aanwijzing van de getuige direct beide verdachten inrekenen. De tassen werden even later in de Riouwstraat aangetroffen. In de tassen zaten diverse waardevolle goederen, zoals twee dvd-spelers en een spelcomputer. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten. Een van de dvd-spelers bleek afkomstig te zijn van een inbraak in een woning in de stad. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachten zullen worden gehoord.