Politie Hollands Midden
Datum: 26 februari 2004

(


Leiden Inbraak woning
Op woensdag 25 februari omstreeks 03.30 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Willemstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van ingooien van een ruit. Weggenomen werd een laptop.

Leiden Aanhouding na poging inbraak
De politie heeft dinsdag 24 februari omstreeks 23.30 uur drie mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak. De Amsterdammers, 21, 23 en 31 jaar oud werden door getuigen betrapt toen zij bij een bedrijfspand aan de over een omheining klommen. De politie werd ingeseind en agenten troffen het drietal rijdend in hun auto aan op de Rijksweg A44. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen zijn aangehoudenl. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voorhout Getuigen mishandeling gezocht
Op zaterdag, 21 februari 2004, omstreeks 16.30 uur vond in de Herenstraat te Voorhout een mishandeling plaats. Een draaiorgelman stond met zijn draaiorgel ongeveer halverwege de Herenstraat toen een rode Mazda 626 bij hem stopte. Twee mannen trokken de draaiorgelman van zijn draaiorgel. Vervolgens hebben die mannen de draaiorgelman geschopt en geslagen.
De politie van Voorhout zoekt getuigen van deze mishandeling. U kunt contact opnemen met de politie onder nummer 0900-8844 (lokaal tarief) of tijdens openingstijden van het bureau Voorhout aan de Componistenlaan 75 (open op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur).

Alphen Aanhouding na conflict
Woensdag 25 februari vond omstreeks 01.00 uur een conflict plaats tussen twee mannen in een horecagelegenheid aan de Julianastraat. Een 18 jarige man uit Zevenhoven kreeg hierbij een kopstoot van een 19 jarige man uit Ter Aar. De man uit Ter Aar is aangehouden en verhoord. De man uit Zevenhoven heeft verwondingen aan zijn hoofd opgelopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Onder invloed
De politie heeft donderdag 26 februari rond 01.00 uur een 23-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man op de Laan der Continenten rijden vlak achter een andere auto. Gezien de gladheid leek dit de agenten niet verstandig. Vervolgens zagen ze de man een rotonde oprijden tegen het verkeer in. Hierop hebben ze de man staande gehouden op de Louise de Cologniestraat. Hij bleek gedronken te hebben. Het ademalcoholgehalte was 655 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Boskoop Onder invloed
De politie heeft donderdag 26 februari rond 02.00 uur een 55-jarige vrouw uit Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag haar rijden op het Noordeinde en heeft haar gecontroleerd. De ademtest wees 815 ug/l uit. Hierop heeft de politie haar rijbewijs ingevorderd.


Alphen a/d Rijn Onder invloed
De politie heeft donderdag 26 februari een 37-jarige Alphenaar aangehouden. Deze was onder invloed met zijn auto de sloot ingereden op de Herenweg ter hoogte van de afslag Woubrugge. De ademtest wees 495 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Bodegraven Verdachten inbraak aangehouden
De politie heeft donderdag 26 februari rond 03.30 uur twee Bodegravers van 14 en 19 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Hoefslag. De politie had een melding gekregen van een auto waaruit verdachte personen waren uitgestapt en een woonwijk waren ingelopen. De politie trof een auto aan op de Johan de Wittstraat. Even later kwamen de Bodegravers naar de auto toelopen. Vlakbij aan de Hoefslag bleek ingebroken te zijn. Men is binnengekomen via een raam aan de achterzijde. Verschillende spullen zoals computerapparatuur waren klaargezet in de achtertuin maar niet meegenomen.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --