Ingezonden persbericht


Active ISP benoemt nieuwe CEO: Anders Eriksson

Amsterdam, 26 februari 2004 -- Active ISP maakte gisteren in Noorwegen bekend dat Anders Eriksson is benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. Met de aanstelling van Anders voltooit het van origine Noorse bedrijf de reorganisatie en formatie van het nieuwe managementteam dat het bedrijf de komende jaren in haar groei zal begeleiden. Anders Eriksson begint officieel in april van dit jaar.

Anders Eriksson heeft een solide reputatie en jarenlange ervaring op het gebied van internet services. Gedurende zijn loopbaan bij Time Warner fungeerde Anders als Managing Director AOL Benelux B.V.. Naas zijn taken als lid van de AOL Europe Executive Board was hij verantwoordelijk voor de succesvolle herstructurering van AOL Benelux. In deze periode zorgde Anders voor een revolutionaire ommekeer in de winstgevendheid van het bedrijf en een substantiële groei van het aantal abonnees.

Van 1994 tot 2000 bekleedde Anders de rol van Managing Director van TeleMedia BV, een strategisch samenwerkingsverband tussen KPN Telecom en Telia AB. TeleMedia BV werd door Anders opgericht en onder zijn leiding groeide deze alliantie binnen korte tijd uit tot een speler van formaat, verwierf een aanzienlijk marktaandeel en boekte enorme winstresultaten. Verkoop van TeleMedia leverde 500 miljoen euro op.

Anders Eriksson studeerde aan het Swedish Institute of Management en aan de Harvard Business School. Anders werd geboren op 13 november 1962 en groeide op in Zweden. Hij werkte in Zweden, Noorwegen, Amerika en woont momenteel in Amsterdam, Nederland.

De Board van Active ISP meent dat Anders Eriksson met zijn professionele en culturele achtergrond de perfecte kandidaat is om het bedrijf te leiden.

Anders Eriksson: "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van Active ISP en het team dat Anthony Bay en Eric Tol formeerden. Ik ben ervan overtuigd dat Active ISP een geweldig bedrijf is met enorme groeipotentie en tevens een bedrijf is dat ondergewaardeerd is door de markt. We zijn marktleider in verscheidene landen en een van de top hostingbedrijven in het MKB-segment in Europa. Nu de herstructurering een feit is en met de huidige sterke samenstelling van het nieuw managementteam, is het tijd onze ambities te verwezenlijken en te laten zien waartoe we werkelijk in staat zijn."

Eric Tolsma, scheidend CEO: "Toen ik werd gevraagd de positie van CEO te bekleden in 2002, was afgesproken dat ik deze rol slechts voor een korte periode zou vervullen om te assisteren in het aanbrengen en doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen binnen het bedrijf. Ik ben nu al meer dan twee jaar CEO van Active ISP. Dit is veel langer dan ikzelf of de Board initieel had gepland. Het is nu tijd om het leiderschap over te dragen aan mijn opvolger. Ik kan me volledig vinden in de keuze van de Board en geloof dat met Anders Eriksson aan het roer, Active IPS over een van de beste managementteams in het bedrijfsleven beschikt."

Anthony Bay, Chairman van de Board of Directors: "De board dankt Eric Tolsma uitdrukkelijk voor het fantastische werk dat hij heeft verricht in het herstructureren en stabiliseren van Active ISP. Hij heeft ervoor gezorgd dat het grondwerk en de basis werden gelegd voor de toekomstige groei van het bedrijf. We zijn blij met de komst van Anders Eriksson en zijn bereidheid de rol van CEO op zich te nemen om het bedrijf naar de volgende fases van succes te leiden. Onze doelstelling is een bedrijf te creëren dat een toonaangevende rol speelt als provider van IT-services aan de MKB-markt in heel Europa. We zijn ervan overtuigd dat het managementteam onder leiding van Anders Eriksson heel goed in staat is dit doel te verwezenlijken en de waardering van alle stakeholders van Active ISP (klanten, aandeelhouders en personeel) tot die hoogte te brengen die het bedrijf verdient."

Press Release from Active ISP

Over Active ISP

Acitive ISP is Europa's belangrijkste provider van internetdiensten met meer dan 200.000 klanten. Active ISP levert domeinnamen, webhosting, e-commerce- en databaseoplossingen. Met ruim 90.000 gehoste websites, 275.000 geregistreerde domeinnamen en 80 dedicated servers, staat het bedrijf voor het ontwikkelen van standaardoplossingen, met de focus op gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit.

Active ISP is actief in meer dan vijftien Europese landen en in de Verenigde Staten. Vanuit Amsterdam, Hilversum, Oslo en Karlstad wordt een uitgebreid verkoop en marketing netwerk onderhouden bestaande uit ruim 2.500 vaste partners en 15.000 overige samenwerkingsverbanden.

Active ISP ASA werd opgericht in mei 1998 in Oslo, Noorwegen. In november 2001 hebben het Nederlandse Ladot en het Noorse Active ISP bekend gemaakt hun krachten te bundelen. De combinatie Ladot-Active ISP maakt samen de grootste en meest technisch ontwikkelde ISP in Europa.

Voor meer informatie over Active ISP ASA: http://www.activeisp.com

# # #

Contact:

Active ISP ASA, Eric Tolsma, CEO, eric.tolsma@activeisp.com

Active ISP ASA, Thomas Christensen, CFO, thomas.christensen@activeisp.com

Tel +47 21 93 30 00