Utrecht stad 11.00 uur

Utrecht 26-02-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Achtervolging op de A2
UTRECHT/MAARSSEN Op woensdagmiddag werd omstreeks 12.30 uur een personenauto gestolen op de Zonnebaan in Maarssen.

De auto werd te koop aangeboden door een 25-jarige man uit Gorinchem. Hij werd benaderd door twee potentiële kopers, een 22-jarige man uit Delft en een 36-jarige man uit Rotterdam, waarna de auto werd bekeken. Hierna sprongen de twee mannen de auto in en reden zij de A2 op richting Vinkeveen.

Bij de afslag Vinkeveen keerden zij en reden de A2 weer op richting Utrecht. Met snelheden van 160 km/u tot 180 km/u haalden de verdachten links en rechts in. Ook de vluchtstrook werd meerdere keren gebruikt.

Hierna werd de afrit Breukelen genomen, waar zij weer de Rijksweg opreden richting Maarssen met nog steeds onverminderde snelheid. Daarna keerden zij op de vluchtstrook, waardoor de twee verdachten begonnen te spookrijden. Hierop keerden zij weer, waarop ze doorreden in de richting van Breukelen.

Bij het benzinestation gelegen aan de westzijde van de Rijksweg, keerden de mannen, waarna ze terugreden naar Maarssen. Hierop namen ze de afslag De Meern, waar ze werden klemgereden bij een tankstation aan de Meerndijk. Hierbij liepen twee politieautos schade op. De verdachten probeerden nog te voet te ontkomen, maar werden al snel aangehouden. Tijdens de achtervolging op de A2 werden meerdere politieautos van verschillende districten en een politiehelikopter ingezet.

Voor de vijfde maal aangehouden voor rijden zonder rijbewijs UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 februari voor de vijfde maal een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Omstreeks 01.45 uur zagen agenten een voertuig een gesloten verklaring aan de Jagerskade negeren. De bestuurder reed met een te hoge snelheid via de Loevenhoutsedijk, de Anthoniedijk linksaf de Pijlstraat in. De agenten wilde de bestuurder een stopteken geven echter dit was al niet meer nodig omdat de man - omdat het gesneeuwd had - zijn voertuig al tegen een paaltje tot stilstand had gebracht.

De 18-jarige man uit Utrecht werd herkent door de agenten omdat hij inmiddels al voor de vijfde maal was aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Gewapende overval
UTRECHT Bij een woning aan de Bontekoelaan vond dinsdagavond een gewapende overval plaats.

Bij een 57-jarige vrouw uit Utrecht werd omstreeks 21.55 uur aangebeld. Op het moment dat de vrouw haar deur opende werd zij vrij snel naar binnen geduwd en vroeg een voor haar onbekende man om geld. Om zijn eis kracht bij te zetten maakte de man gebruik van een vermoedelijk vuurwapen.

Omdat de vrouw begon te schreeuwen naar een tweede vrouw die in de woning aanwezig was besloot de verdachte samen met een tweede verdachte - die nog voor de deur stond te vluchten. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.:0900 88 44.

Vrouw onder invloed aangehouden
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond tijdens een controle een vrouw aangehouden omdat zij teveel had gedronken.

Ter hoogte van het Moreelsepark kreeg een 35-jarige vrouw uit Maarssen omstreeks 19.00 uur een stopteken. De vrouw moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat zij te veel gedronken had. Haar voertuig werd aan de kant gezet en de vrouw moest voor een ademanalyse mee naar het bureau. Uiteindelijk blies zij 530 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd zij naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie dinsdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het plegen van diefstal.

Personeel van de winkel zag dat twee vrouwen de pashokjes inliepen met een groot aantal kledingstukken. Toen de dames weer naar buiten kwamen was de kleding uit de pashokje verdwenen. De vrouwen beiden 21 jaar en afkomstig uit Utrecht en Roubaix werden door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de dames voor ruim 200,= aan kleding hadden gestolen.

Verkeerscontrole
UTRECHT Op woensdagavond is omstreeks 18.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op het Moreelsepark en het Voorveldselaan.

De controle werd uitgevoerd door de RVD/BVOC en het RDW. Ook de douane, het GVO en de werkstudenten van de politie namen deel aan de controle. Er werden 143 autos staande gehouden en volledig gecontroleerd op bescheiden, technische staat en overige overtredingen. Er werden 48 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder geldig rijbewijs, het niet dragen van een gordel tijdens het rijden en gladde banden. Eén automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Man aangehouden
UTRECHT Op woensdagmiddag is een man aangehouden voor het veroorzaken van hinder en overlast. Een 61-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 17.00 uur samen met twee andere personen bij de ingang van het postkantoor aan het Godebaldkwartier. De drie mannen werden door de beveiliging verzocht weg te gaan, maar de 61-jarige man bleef staan. Na veel geluidsoverlast en hinder te hebben veroorzaakt, werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Vals geld
UTRECHT Op woensdagmiddag hebben een 17-jarig meisje uit De Meern en een 19-jarige vrouw uit Utrecht proberen te betalen met vals geld. Het valse geld werd ontdekt toen de twee meisjes bij een horecagelegenheid aan de Croeselaan, een biljet van 50,- probeerden te wisselen. Tegen de twee meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling in het verkeer
UTRECHT Op woensdagmiddag reed een 22-jarige automobilist uit Bergschenhoek over de Rijksweg A12 richting Utrecht toen hij door een witte bestelauto bijna van de weg af werd gedrukt. De 22-jarige man reageerde hierop door te claxonneren. Op de afrit Jaarbeurs/Europalaan stapte één van de inzittenden van de bestelbus uit, waarna hij de deur van de personenauto opentrok en de 22-jarige man een aantal klappen gaf. Doordat andere automobilisten er zich mee gingen bemoeien, kon de 22-jarige man wegrijden.

Politie vraagt getuigen contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900 88 44.