Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 26 februari 2004

* MAN AANGEHOUDEN NA STEKEN MET SCHROEVENDRAAIER

Donderdagmorgen om kwart voor twee werd op de Keileweg een 31-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat hij even tevoren daar een 22-jarige vrouw met een schroevendraaier had gestoken. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond.
De Rotterdammer werd overmeesterd door een beveiligingsmedewerker, die tot aan de komst van gealarmeerd politiepersoneel van het district Rotterdam-West op de man ging zitten. Bij de Rotterdammer werden naast het steekwapen aanzienlijke dealhoeveelheden harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De man werd ingesloten.

Middaguitgave woensdag 25 februari 2004

* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA AANTREFFEN VUURWAPEN IN AUTO

ROTTERDAM - Woensdagmorgen even na vijf uur werden middels een speciale procedure Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten door politiemensen op het terrein van een benzinestation op de 's-Gravendijkwal drie mannen, Rotterdammers van 23, 24 en 25 jaar, uit hun auto gehaald. Even tevoren hadden medewerkers van Cameratoezicht gezien dat één van hen, toen hij in de auto op de West-Kruiskade stapte, een vuurwapen bij zich had. Na onderzoek werd de auto op de Nieuwe Binnenweg aangetroffen, waarna werd gestopt bij het benzinestation. In de auto werd een vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen en in beslag genomen. De drie mannen werden voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* UITNODIGING PERSGESPREK
ROTTERDAM - Minister J.W. Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties brengt donderdag 26 februari een bezoek aan de Politie Rotterdam-Rijnmond. Het bezoek staat in het teken van 'Eén jaar regionaal prestatieconvenant'. Het korps Rotterdam-Rijnmond was in februari 2003 het eerste van 25 regionale politiekorpsen dat een convenant afsloot met de Ministers van BZK en Justitie. In het convenant hebben de ministers en het korps afspraken gemaakt over door de politie te leveren prestaties en te realiseren voornemens. Het convenant heeft een looptijd tot 2006. Tijdens het bezoek van de minister komt de stand van zaken bij de uitvoering van het convenant aan de orde.
Na afloop van het bezoek is er voor de pers gelegenheid voor een informatief gesprek met de minister J.W. Remkes en de korpsbeheerder van de Politie Rotterdam-Rijnmond mr. I.W. Opstelten. Voor dit persgesprek wordt u van harte uitgenodigd. Het gesprek vindt plaats om 12.15 uur in de Board Room van het hoofdbureau van Politie aan het Doelwater 5 in Rotterdam. Bij binnenkomst in het politiebureau zal u gevraagd worden een legitimatiebewijs te tonen.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Woensdagochtend hield personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeershandhaving) een snelheidscontrole op de 's Gravendijkwal.
Tussen kwart over zeven en kwart over negen reden 48 van de 1250 automobilisten te hard. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 78 km/uur in plaats van de toegestane '50'.

Ochtenduitgave woensdag 25 februari 2004