Politie Drenthe

donderdagmorgen 26-02-04

Assen 26-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Dieven op heterdaad betrapt
BEILEN De eigenaar van een bedrijf aan de Brinkstraat heeft woensdagavond een aantal dieven op heterdaad betrapt. Twee personen slopen door het magazijn, de 67-jarige eigenaar heeft deze staandegehouden. De verdachten zijn aan de politie overgedragen. Uit verhoor bleek dat de 15- en 16- jarige verdachten uit Beilen eerder deze week in hetzelfde pand hadden ingebroken. Daarbij was nog een 16-jarige plaatsgenoot betrokken. Bij deze inbraak werden onder andere gereedschappen, een kabelslot en speelgoed weggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie assisteert bij verkeersongevallen
ZUIDLAREN Woensdagmiddag heeft de politie geassisteerd bij een ongeval op de N34. Een 28-jarige vrouw uit Zuidlaren had een eenzijdig ongeval met haar auto. Zij reed vanaf de Verlengde Stationstraat de oprit van de N34 richting Groningen op. In de bocht raakte ze de macht over het stuur kwijt. De auto kwam via een boom in de sloot terecht. Met nekklachten is de vrouw naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht.

EMMEN Op de Statenweg stopte woensdagmiddag een 57-jarige man uit Barger Compascuum voor een zebrapad. De achterligger, een 41-jarige man uit Tynaarlo, botste achter op de auto. Bij de man uit Tynaarlo zat een 14-jarige jongedame in de auto. Zij werd met nekletsel naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

EMMEN Tegen kwart voor vier gebeurde woensdag op de Nijbracht ongeval met toch wel een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sint Truiden verleende geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 74-jarige automobilist met zijn 75-jarige passagiere uit Klazienaveen. De auto schoot rechtdoor de parkeerplaats op. Daarbij reed de man door de struiken over een boompje de vlaggenmast omver. De vlaggen mast viel daarbij op de auto van een 40-jarige vrouw die net de parkeerplaats afreed. De passagiere uit Klazienaveen werd met een pijnlijke nek naar het Scheperziekenhuis gebracht.

HOOGEVEEN Woensdagavond was een 45-jarige motorrijder uit Hoogeveen betrokken bij een ongeval op de Industrieweg. Deze weg was op dat moment erg glad. De man heeft vermoedelijk zijn sleutelbeen gebroken.

Politie assisteert Agentschap Telecom
NIEUW WEERDINGE Samen met de politie is het Agentschap Telcom bij een woning aan de Beugelstraat geweest. Achter het perceel stond een schuurtje met daarin zendapparatuur. Door het Agentschap zijn een stuurzender en liniair inbeslag genomen. Een 21-jarige man uit Klazienaveen die uitzendingen verzorgde kreeg een boete van 1150,-.

Met alcohol op achter het stuur
ASSEN Woensdagavond gebeurde op de kruising Maria in Campislaan en de Selma Lagerloflaan een aanrijding. Een 43-jarige automobilist uit Assen wilde afslaan, hij zag daarbij over het hoofd dat uit tegengestelde richting een 55-jarige man uit Assen gewoon rechtdoor wilde. Een botsing was het gevolg. De politie heeft in het kader van botsen = blazen bij beide bestuurders de blaasproef afgenomen. De 43-jarige man had te veel gedronken, de ademanalyse gaf uiteindelijk 975 µg/l als resultaat. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361260 of 06-52554218. Ron Reinds zal de voorlichting vanaf donderdag 17.00 uur overnemen. Tel. 0592-383211 of 06-51611629. info@politie-drenthe.nl