Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Aan: Perscontacten

Datum: 26 februari 2004

----------

JOVD: 55 JAAR JONG GEBLEVEN!

Oudste politieke jongerenorganisatie viert lustrum met groots congres

De liberale Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) viert vandaag, 26 februari 2004, haar elfde lustrum. Aankomend weekeinde zal dit worden gevierd met een groots lustrumcongres, waar veel bekende en minder bekende (oud-)JOVD leden tezamen zullen komen. Tijdens het congres zullen prominente sprekers de discussie aanzwengelen over onderwerpen als onderwijs, religie, monarchie, economie en ruimtelijke ordening. Tijdens het diner wordt Frank de Grave (VVD) gehuldigd tot erelid en tijdens het avondprogramma zal erevoorzitter Hans Wiegel een redevoering houden onder de titel: Houdt koers . De avond zal daarnaast in het teken staan van het fameuze duo Jort Kelder & Mark Rutte dat een viertal kandidaat Europarlementariërs het vuur aan de schenen zal leggen. Tot de kandidaten behoort ook oud-Landelijk Voorzitter der JOVD Herman Vermeer (VVD).

Het is vandaag vijfenvijftig jaar geleden dat zo n vijfendertig liberale jongeren in de Louis XV zaal van de Haagse Pulchri Studio de JOVD oprichtten. Zij legden de basis voor de oudste politieke jongerenorganisatie van Nederland. Inmiddels is de JOVD veel veranderd, maar veel is ook hetzelfde gebleven. Zo is het aantal leden aanzienlijk toegenomen, maar zij houden nog altijd van politieke discussie en het liberalisme.

Zaterdag zal na de officiële opening door oud-JOVD er Jan Mulder (VVD) de discussie kunnen losbarsten. Daartoe zijn prominente sprekers uitgenodigd. Zo zullen onder andere Herman Philipse, Taede Sminia en Thomas von der Dunk in de ochtend respectievelijk de discussies over religie, onderwijs en monarchie doen oplaaien. In de middag zal er aandacht zijn voor Paars, één van de wapenfeiten van de JOVD. Aan de basis van Paars lagen de Des Indes-beraadslagingen, geïnitieerd door de JOVD. Erwin Nypels, mede-oprichter van D66, zal aan de discussie o.l.v. Sander Simons deelnemen. In de middag komt er hoog bezoek van het ministerie van VROM, minister Dekker zelf zal met Hans de Jonge (TU Delft) in discussie gaan over het ruimtelijk beleid in Nederland.

Het avondprogramma staat in het teken van Hans Wiegel en Europa met Rutte & Kelder. Het belooft een spetterende avond te worden met de festiviteiten omtrent de benoeming van de heer De Grave tot erelid, de wijze woorden van erevoorzitter Wiegel en een duo waarmee de discussie over Europese thema s gegarandeerd levendig zal zijn. Het lustrumcongres wordt gehouden van zaterdag 28 februari tot en met zondag 29 februari in congrescentrum Woudschoten te Zeist. Meer informatie is te vinden op www.route55.nl.


- einde persbericht