Ingezonden persbericht


Persbericht

'Adopteer een Kip' geeft impuls aan verkoop van biologische producten

Afzet van biologische eieren in speciaalzaken met 23% gegroeid

De actie Adopteer een Kip, die in september 2003 van start is gegaan, kan opnieuw victorie kraaien. Er zijn inmiddels al bijna 20.000 kippen geadopteerd en dankzij de actie hebben de natuurvoedingswinkels 23% meer biologische eieren verkocht.

De actie Adopteer een Kip van Biologica heeft een mooie impuls gegeven aan de afzet van biologische eieren. De natuurvoedingsspeciaalzaken hebben afgelopen november en december 20% meer biologische eieren verkocht dan in dezelfde maanden van 2002. In januari lag de eierverkoop zelfs 23% hoger. Daarnaast geeft 70% van de deelnemende winkeliers aan dat ze nieuwe klanten hebben gekregen door de actie. De actie stimuleert zo niet alleen de vraag naar biologische eieren, maar ook naar andere biologische producten.

Meer kippen in de wei

De actie heeft een afzetgarantie van 20.000 doosjes biologische eieren per maand gecreëerd. Naast de afzetgarantie hebben de biologische kippenhouders ook een vaste prijsgarantie. Om in de toegenomen vraag naar biologische eieren te kunnen voorzien, heeft De Grote Kamp, het eierpakstation dat aan de natuurvoedingswinkels levert, nieuwe leveranciers van biologische eieren kunnen opnemen. De kippen worden onder de best mogelijke omstandigheden gehouden. Met behoud van snavel en veren, in de aanwezigheid van hanen, met biologische voer dat bij ze past, en met een vrije uitloop naar het weiland en legnesten met stro.

Meer info over de actie: www.adopteereenkip.nl

Einde persbericht

Meer informatie voor de redactie:

Biologica, Annelijn Steenbruggen of Lidwien Daniels, tel. 030-2339970.

Gratis beeldmateriaal kunt u per e-mail opvragen: steenbruggen@platformbiologica.nl.