Novem

26-02-2004 Rol van Novem: Subsidieverlening CCV integreert Het Nieuwe Rijden in examens en adviezen voor beroepschauffeurs

CCV, een zelfstandige divisie van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen), ontwikkelt in Nederland de examens voor chauffeurs in het goederen- en personenvervoer.

In 2003 heeft CCV/CBR het project `Het Nieuwe Rijden in de rijvaardigheidsanalyse' uitgevoerd. In totaal zijn 423 chauffeurs afkomstig van diverse (bus)bedrijven bekend geworden met de uitgangspunten van Het Nieuwe Rijden. Deze uitgangspunten zijn door CCV in de rijvaardigheidsanalyse geïntegreerd. Voorwaarde voor subsidietoekenning is dat de deelnemende bedrijven een 0- en 1-meting ten behoeve van het brandstofgebruik houden. Dit bleek voor de deelnemende bedrijven niet altijd even makkelijk. Gelukkig kon toch nog 25% van de deelnemende bedrijven meetresultaten overleggen. Uit deze resultaten blijkt dat er door de deelnemers een gemiddelde brandstof besparing van 9% is behaald.

Het Nieuwe Rijden is een manier van rijden die past bij de moderne motortechniek. Slim schakelen en vlot en comfortabel rijden. Het Nieuwe Rijden biedt concrete voordelen zoals meer comfort en een hogere verkeersveiligheid. Met tips en training kan het brandstofverbruik en daarmee ook de CO -uitstoot zo'n 10% dalen.

Meer informatie over Het Nieuwe Rijden kunt u vinden op www.hetnieuwerijden.nl.