26/2 Land van Cuijk

Cuijk 26-02-2004

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK IN WONINGEN

De politie heeft woensdag drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij woninginbraken. De verdachten, een 20-jarige inwoner van Boxmeer, een 18 jarige inwoner van Stevensbeek en een 18-jarige inwoner van Schaijk werden door de politie aangehouden bij een controle op de snelweg in Breda.

Zij reden in een personenauto die op 22 februari j.l. weggenomen was bij een woninginbraak in Holthees. In de auto trof de politie goederen aan die vermoedelijk van andere woninginbraken afkomstig zijn. De mannen worden verder verdacht van een inbraak in een woning aan Hoge Akker in Rijkevoort gepleegd in de nacht van 20 op 21 februari en een inbraak in een woning aan de Noordkant in Sint Anthonis op 14 februari. Bij deze inbraak werden twee autos ontvreemd waarvan er een later teruggevonden werd in de sloot aan de Waterleidingsstraat in Sint Anthonis. Bij beide inbraken werden verder waardepapieren en onder andere mobiele telefoons en computerapparatuur weggenomen.

De verdachte zijn inverzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachten bij meerdere zaken betrokken zijn geweest.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPGEVEN VALSE NAAM, Haps

De politie heeft donderdagmorgen een 24-jarige inwoner van Zaltbommel aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man reed met zijn auto over de A73 in de richting van Haps. Door het slechte weer raakt hij in een slip en kwam in een sloot tot stilstand. Toen de politie ter plaatse kwam en zijn naam vroeg gaf hij een valse identiteit op. Daarop is hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.