Het Nederlandse Rode Kruis

Nederlandse Rode Kruis opent gironummer 7447 voor slachtoffers aardbeving Marokko

Het Nederlandse Rode Kruis heeft gironummer 7447 (t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis te Den Haag) geopend voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Het geld gaat naar een programma waarmee 30.000 mensen gedurende zes maanden zullen worden geholpen.

Verwoest
Dinsdag 24 februari werd de omgeving van de stad El-Hoceima, aan de noordoostkust van Marokko, getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. De eerste berichten duiden erop dat zes dorpen zijn getroffen, onder meer At Kamara dat volledig is verwoest. In het aardbevingsgebied is behoefte aan tenten, medische voorzieningen, dekens, waterzuiveringstabletten, voedsel en kleding. Teams van het Rode Kruis/de Rode Halve Maan zullen onderzoeken welke hulp op langere termijn nodig is, zoals het herstellen van huizen, scholen en watervoorzieningen.

Hulpgoederen
De Marokkaanse Rode Halve Maan heeft direct actie ondernomen en heeft beroepskrachten en vrijwilligers ter plaatse, onder wie medisch personeel. Zij zoeken onder het puin naar overlevenden. Ambulances van de Rode Halve Maan vertrokken naar de plek des onheils. Inmiddels zijn vanuit lokale opslagplaatsen al 2000 dekens en 100 tenten verspreid. Op 26 februari vertrok een vlucht met hulpgoederen van het Nederlandse Rode Kruis naar de regio.