Ingezonden persbericht

Uniek Concert: 50 Lux speelt Dylan

AMSTERDAM, 20040126 -- 50 Lux zal op donderdag 26 februari een uniek concert te geven in het Pleintheater te Amsterdam. 50 Lux is een jonge Americana band die normaal uitsluitend eigen werk speelt van zanger-gistarist Marco Niemeijer. Deze eigenzinnige Amsterdamse band, die verder bestaat uit gitarist Wenko Millaard, bassist Gideon Hekkenberg, drummer Jason Chong en gitarist en mondharmonicaspeler Arjan van Helmond. Met louter nummers van Bob Dylan wordt dit dan ook een uniek concert. Dylan is één van de vele invloeden van deze band met een eigen stijl die het beste te beschrijven is als een mix van pop, alternatieve country en rockmuziek.


Van 50 Lux verscheen onlangs de debuut CD "Every time you move away". Het muziektijdschrift OOR (september 2003) schreef hier over: "50 LUX is een knap eigenzinnig gezelschap en betekent een aanwinst voor ieder café of festival dat rootsmuziek een warm hart toedraagt. Het akoestische en elektrische gitaarspel, met mooie bijdragen op mondharp, mandoline en accordeon, zijn sterk en to the point. De teksten (...) vragen om een stil luisterend oor." Uzine Magazine (november 2003) schreef: "Excellent, timeless country rock for fans of Gene Clark, Daniel Lanois, Will Oldham, Neil Young, Townes Van Zandt and the like. These cats come from Amsterdam, but they sound like Nashville was just around the corner." Heaven (december 2003) stelde: "Niemeijer's rauwe en enigszins monotone stem matched goed met de kleurrijke en verrassende wijze waarop de verschillende instrumenten tot leven worden gebracht. De cd geeft een prima afwisseling aan composities, van rustige ballads tot aan meer up-tempo rock en lichtere nummers."

Het "50 Lux speelt Dylan" concert vindt plaats in het Pleintheater, Sajetplein 39, Amsterdam (www.pleintheater.nl) op donderdag 26 februari 2004 om 20.30 uur.

Leden van de pers kunnen voor een vrijkaart of een recensie exemplaar van "Every time you move away" een email sturen naar press@flatland-music.com.

Meer informatie over 50 Lux en haar debuut CD is te vinden op www.50lux.com



Ingezonden persbericht