Ingezonden persbericht

PEDOFILIE TE MIDDEN VAN KATHOLIEKE PRIESTERS: NOPEDO HAD GELIJK!

BELGIE, 18 februari, 2004 -Een paar maanden geleden heeft NOPEDO (http://www.nopedo.org) de tienduizenden pedofiele priesters beschuldigd welke de wereld teisterden. NOPEDO had gelijk over hun aantal, er zijn zonder twijfel tienduizenden , zoals getoond in het recentelijk VS verslag dat gisteren op CNN bekendgemaakt werd.

Dit verslag bevestigde officieel 4450 pedofiele Katholieke priesters in de Verenigde Staten tussen 1950 en 2002

Het is onacceptabel dat de Belgische justitie NOPEDO veroordeelde. Het land van Dutroux zou NOPEDO moeten erkennen als een organisatie van publieke belanghebbenden en het moeten subsidiëren. NOPEDO werd beschuldigd van het aankondigen dat er duizenden pedofiele Katholieke priesters waren... Er zijn er echter geen duizenden maar tienduizenden die de wereld teisteren.... alleen al 4 450 in de Verenigde Staten tussen 1950 en 2002 ... en de VS telt slechts 270 miljoen inwoners... Hoeveel zijn dat er in de hele wereld? Tien of beter honderdduizenden?

Nu dat we bewijs hebben, zal een nieuwe folder verspreid worden die duizenden zal vervangen door tienduizenden.

RAELIANEN wereldwijd, zullen demonstraties organiseren voor de Belgische ambassades en consulaten om tegen de veroordeling van NOPEDO in België te protesteren en tegen de toegekende steun van de Belgische regering aan de Katholieke Kerk welke pedofiele priesters beschermt.

Zal de Belgische justitie blijven volhouden in het negeren van deze cijfers ten einde de Katholieke Kerk te beschermen?

Als ze dat blijft doen, in navolging van onze recentelijke overwinningen in Frankrijk en Zwitserland, zullen we in beroep gaan bij het Europese gerecht, om België te laten veroordelen.

Is dit werkelijk wat de Belgische regering wil?

Wat zijn de medeplichtigheden in de wet en overheidsstelsels met de Belgische pedofiele Katholieke priesters?

NOPEDO vraagt voor de samenstelling van een onderzoekscommissie om deze mogelijke medeplichtigheid en verzoekt om de erkenning als een organisatie van publieke belanghebbenden en gesubsidieerd bij zijn strijd tegen pedofilie..

Voor meer informatie bezoek AUB: http://www.rael.org

Voor een interview, neemt u contact op met onze 'public relations' service : netherlands@rael.org of http://www.rael.org/press