Gemeente Ambt Montfort


De toekomst van ons zwembad 't Sweeltje
Beste inwoners van Ambt Montfort

Over zon 2,5 maand gaat ons zwembad t Sweeltje in Montfort weer open. In de voorbije maanden is er diverse malen met een groepje vrijwilligers vergaderd teneinde de mogelijkheden te onderzoeken of zij in het aanstaande badseizoen vrijwilligerswerk kunnen verrichten. Dit blijkt gelukkig mogelijk, maar het betreft een klein, en dus kwetsbaar, groepje.

Het is juist daarom dat wij een zéér dringend beroep doen op u om u aan te melden als vrijwilliger in het komende badseizoen. 2004 zal een overgangsjaar worden waarin de gemeente verantwoordelijk blijft voor het toezicht door badmeesters, hun assistenten en de hen opgedragen werkzaamheden. Eén van de grote verschillen met het vorige jaar is dat er dit jaar weer entree wordt geheven en dat daarbij vrijwilligers zullen worden ingezet.
Daarnaast zijn er nog vele andere werkzaamheden die door vrijwilligers kunnen worden uitgevoerd. Uit het kleine groepje vrijwilligers is een viertal personen bereid gevonden om als coördinatoren aan de slag te gaan.

In de voorbije maanden is wel één ding duidelijk geworden: zwemmen en recreëren binnen dit mooie complex kan alleen nog jaren mogelijk zijn als zich genoeg vrjjwilligers melden die de handen uit de mouwen willen ( blijven ) steken !

Duidelijk is ook dat het gevaar van definitieve sluiting van het bad m.i.v. 2005 aanwezig is.

Via deze brief doen wij ook een dringend beroep op u. Voor het kassawerk, het onderhoud, het poetsen en in de groenvoorzieningen zijn er veel vrijwilligers nodig.
Het werk kan over vele schouders verdeeld worden. Op drukke momenten kan met meerdere vrijwilligers tegelijk gewerkt worden. De besparingen die zo bereikt kunnen worden zullen ten goede komen aan het instandhouden en verbeteren van zwembad t Sweeltje !! Hebt u soms een uurtje over, al lijkt het nog zo weinig, elke vorm van hulp is welkom !
Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger ingezet te worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinatoren ( zie het opgaveformulier ), of met het bureau welzijn van de gemeente ( tel: 538836 ).

Vul het opgaveformulier in en lever het vóór 20 maart 2004 in bij de op dit formulier vermelde personen of bij bureau welzijn van de gemeente.