Lekstroom 11.25 uur

Utrecht 28-02-2004 - Persberichten district Lekstroom

Schermutseling in bus

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag omstreeks 12.45 uur ontstond er in een autobus ter hoogte van de Raadstede een conflict tussen medewerkers van het vervoersbedrijf en een passagier. Een 21-jarige medepassagier uit Nieuwegein begon zich met het conflict te bemoeien en werd zowel verbaal als fysiek agressief. Een 36-jarige medewerker van het vervoersbedrijf heeft daarbij een klap op zijn neus gekregen en heeft aangifte gedaan.

Verkeersongeval na achtervolging

NIEUWEGEIN Een 25-jarige man uit Nieuwegein is vrijdagmiddag om 14.30 uur aangehouden, nadat hij na een wilde achtervolging met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de Mgr. G.W.V. Heukelemstraat was gereden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder even daarvoor op de AC Verhoefweg rijden en gaven hem een stopteken. De 25-jarige bestuurder had blijkbaar geen zin om te stoppen en gaf gas richting Richterslaan. Na een achtervolging door de wijken (de man reed met hoge snelheden en ook tegen het verkeer in), kwam de man tegen de lantaarnpaal tot stilstand. De man is aangehouden voor het negeren van een stopteken en voor het veroorzaken van gevaar en hinder in het verkeer.

Belediging

HOUTEN Een 35-jarige man uit Houten kreeg vrijdagavond om 21.00 uur een bekeuring voor belediging, nadat hij agenten had uitgescholden die hem aanspraken omdat de man fietste in het voetgangersgebied aan het Wed.

Verkeerscontrole

VIANEN Vrijdagavond hield de politie van 15.00 tot 18.00 uur een verkeerscontrole op de Hagenweg. In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (26), te hoge snelheid (14), mobiel bellen achter het stuur (3), onjuiste verlichting (1) en rijden door rood licht (1).

Later die dag hield de politie van 19.00 tot 21.00 uur een controle op de Bentz Berg. Daar kregen nog eens 6 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (1), overschrijden van de maximum snelheid (3) en rijden zonder licht op de fiets (2).

Dronken bestuurder

HOUTEN Vrijdagavond om 23.25 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Koppeling. Ter plaatse stond de 21-jarige bestuurder uit Vianen naast de auto die in de berm was beland. De bestuurder verklaarde dat hij had moeten uitwijken voor een andere auto en zo in de berm was beland. De 21-jarige man rook behoorlijk naar alcohol en moest blazen op het bureau. Hij blies 680 ug/l. Op het bureau werd de man zeer recalcitrant en uitte diverse bedreigingen naar de agenten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.