Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 28-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Bommelding
UTRECHT - Vrijdagmiddag rond 13.30 uur kwam bij de Belastingdienst een bommelding binnen. Direct werden de panden van de belastingdienst aan de Herman Gorterstraat en de Gerbrandystraat uit voorzorg ontruimd. De ongeveer 400 medewerkers werden in de buurt opgevangen. Omdat de eigen bedrijfshulpverlening uitstekend functioneerde, hoefde de politie buiten een bomverkenningsteam weinig personeel in te zetten. Bij doorzoeking van de panden werd geen bom aangetroffen. Rond 17.15 uur werd het pand vrijgegeven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbrekers/dieven aangehouden
UTRECHT - De politie hield zaterdagmorgen rond 03.40 uur op de Petemoederslaan drie Utrechters van 27, 29 en 34 jaar aan die op de Vinkertlaan ingebroken hadden in een bestelbus en eerder die nacht hadden getankt zonder te betalen aan de Einsteindreef. In hun auto werden diverse van de diefstal uit de bestelbus afkomstige goederen aangetroffen. Het drietal is ingesloten.

Valse naam
UTRECHT - Agenten die meenden dat bij het gezicht van een man toch echt een andere naam hoorde, kregen gelijk. De man werd op de Catharijnesingel staande gehouden omdat hij geen gordel droeg in de auto waarin hij zat. De man hield vol een 25-jarige man te zijn. De agenten namen hem mee naar het politiebureau en na enig onderzoek bleek het om een 27-jarige inwoner van Utrecht te gaan. Ook werd duidelijk waarom hij zijn echte gegevens niet wilde geven: hij had voor ruim 1.250 euro aan boetes openstaan. Nadat die betaald waren, en met twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel en het opgeven van een valse naam, kon de man het bureau verlaten.

Aanrijding
UTRECHT - Een 81-jarige Utrechtse raakte vrijdagmiddag rond 12.35 uur gewond bij een aanrijding op de Melissekade. De vrouw stak de straat over nadat zij uit de bus was gestapt. Vermoedelijk heeft zij daarbij niet goed uitgekeken. Een 27-jarige automobilist uit Utrecht remde, maar, mogelijk door gladheid, schoof hij door en schepte de vrouw. Zij is met een gebroken knie en mogelijk hoofdletsel per ambulance naar het UMC gebracht. De verkeersdienst van de politie heeft het onderzoek in deze zaak opgepakt.