Heuvelrug 12.00 uur

Utrecht 28-02-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Pepperspray

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag wilden surveillerende agenten om 3.10 uur een 19-jarige man uit Houten aanspreken die tegen een gebouw aan de Peperstraat zijn natuurlijke behoefte stond te doen. Drie vrienden van deze man bemoeiden zich met de zaak en werden gevorderd om zich van de discussie afzijdig te houden. Dit deden de mannen niet. Zij werden juist verbaal en fysiek agressiever. Om een einde aan deze situatie te maken, zagen de agenten zich genoodzaakt om peperspray te gebruiken. Een 20-jarige man uit Houten is samen met de 19-jarige man meegenomen naar het politiebureau. Tegen de 20-jarige man is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel/vordering. De 19-jarige krijgt een bekeuring voor wildplassen.

Wapen

VEENENDAAL Een 13-jarige jongen uit Veenendaal is vrijdagmiddag om 14.40 uur door de politie naar huis gebracht, nadat omstanders hem aan het Schrijverspark met een vuurwapengelijkend voorwerp hadden zien zwaaien. Het bleek te gaan om een alarmpistool, waarvan de ouder van de jongen direct afstand deed tijdens het politiebezoek.

Bestuurder onder invloed
RHENEN Een 25-jarige automobilist uit Wageningen kwam vrijdagmorgen omstreeks 9.30 uur in de Herenstraat in botsing met een andere auto, waarin een 22-jarige bestuurder en een 20-jarige inzittende zaten. Uit een blaastest bleek dat de 25-jarige man onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het politiebureau blies hij 275 ug/l. (Over letsel niets bekend).