Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht 28-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord, 11.00 uur

Gewond na aanrijding
SOEST - Een 20-jarige automobilist uit Soest raakte zaterdagmorgen rond 02.45 uur bekneld in een auto na een botsing tegen een boom.

De man reed richting Amersfoort en raakte de macht over het stuur kwijt. Met hoge snelheid botste hij tegen een boom. Het motorblok van de auto slingerde hierdoor in de naastgelegen tuin. Buiten de bestuurder raakte niemand gewond. De 20-jarige zat alleen in de auto. Toevallig passeerde net een politieman, die de hulpverlening startte. De brandweer bevrijdde de man uit de auto en de ambulance vervoerde hem naar het Utrechts Medisch Centrum. Daar nam een arts bloedmonsters af voor controle op alcoholmisbruik. In het ziekenhuis bleek de man hersenletsel en diverse breuken te hebben opgelopen door het ongeluk. De auto is total loss.

Eigenwijze jeugd
SOEST - Na een eerdere waarschuwing trof de politie vrijdagavond om 20.00 uur dezelfde jongeren weer aan op de Dalweg. Daar gooiden ze sneeuwballen naar mensen en riepen ze van alles naar voorbijgangers. Daarop werden de drie Soesters van 15 (2) en 12 jaar aangehouden. Twee van hen krijgen een alternatieve straf, één van de 15-jarigen komt daarvoor niet in aanmerking.