Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 28-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Woninginbrekers aangehouden
AMERSFOORT - Na een melding van een woninginbraak op de Vermeerstraat, kort na middernacht, zagen agenten een jongen iets weggooien op korte afstand van de woning waar was ingebroken. Het bleek een afstandsbediening, die uit die woning was gestolen. De jongen, een 16-jarige Amersfoorter, werd hierop aangehouden. Even verderop trof een bewoner in zijn tuin een tv aan, die ook van de inbraak afkomstig bleek.

Kort daarop controleerden agenten in de Bosboomstraat een auto met vier inzittenden. De bestuurder gaf een valse naam op, maar helaas voor hem herkenden de agenten hem als een 17-jarige Amersfoorter. Hij werd aangehouden. Toen bij hem spullen van de inbraak werden aangetroffen, werden ook de drie passagiers aangehouden. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Hoogland, een evenoude inwoner van Amersfoort en twee 17-jarige inwoners van Amersfoort. Bij hun fouillering werden nog meer goederen gevonden. Mogelijk zaten daar ook spullen van andere inbraken bij. Alle vier de jongemannen zijn ingesloten. De bestuurder van de auto krijgt tevens een bekeuring voor het rijden in een auto terwijl hij nog geen 18 is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding
LEUSDEN - Bij een aanrijding op de Randweg waren drie auto's betrokken. Een 73-jarige automobilist uit Leusden werd met pijn op de borst door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen bleek mee te vallen, hij kon even later naar huis.

Een 29-jarige automobilist uit Heemskerk reed met zijn auto vanaf de A28 de Randweg op. Hij wilde de A28 weer op, maar zag de automobilist uit Leusden over het hoofd. De twee auto's botsten frontaal, waardoor de auto van de 73-jarige ging tollen en tegen de auto van een 32-jarige man uit Nieuwegein kwam. Buiten de 73-jarige raakte niemand gewond. De eerste twee auto's moesten worden weggesleept, de derde auto liep lichte schade op.