1e persbericht van zaterdag 28 februari 2004

Eindhoven 28-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt

Vrijdagavond om 23.50 uur zijn op de Gerretsonlaan twee Eindhovenaren (22 en 24 jaar oud) aangehouden. De twee worden verdacht van auto-inbraken in de Fakkellaan. Daar werden de ruiten bij twee autos ingeslagen en bij een auto werd de autoradio gestolen. Die autoradio vonden de agenten terug in de buddyseat van de brommer van de twee. Ook waren de twee mannen in het bezit van inbrekersgereedschap. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zaterdag om 0.50 uur is in zijn woning in het stadsdeel Woensel een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn vrouw tijdens een ruzie met een mes bedreigd. De man was onder invloed van alcohol. Tijdens zijn aanhouding had hij een groot broodmes achter zijn broeksband verstopt. De man is ingesloten.

Oirschot: Auto tegen boom

Vrijdagavond rond 20.00 uur is een 30-jarige vrouw uit Veghel op de Oude Grintweg in Oirschot met haar auto tegen een boom gebotst. Haar auto raakte door de gladheid in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met een gebroken arm, nek- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Leende: Inbraak in woning

Vrijdag tussen 16.00 en 23.30 uur is ingebroken in een woning aan de Strijperstraat in Leende. De achterdeur werd opengebroken. Er is een breedbeeld tv, een computer en een telefoon gestolen.

Veldhoven: Joyriding

Vrijdagavond om 23.50 uur zijn op de Voorraad in Veldhoven drie jongens (15, 14 en 13 jaar oud) uit die stad aangehouden. Ze zaten in een auto die ze bij een van hen thuis zonder toestemming hadden meegenomen. De oudste van de drie bestuurde de auto. De drie zijn overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Bladel: Rijbewijs ingenomen

Zaterdagmorgen om 0.05 uur is op de Markt in Bladel een 43-jarige Eerselnaar aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Zijn alcoholpercentage bedroeg 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Computer gestolen

Vrijdagavond rond 24.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Zandstraat. Er werd een ruit vernield om het pand binnen te komen. Er is een computer gestolen.