Politie Drenthe

zaterdag 28-02-04

Assen 28-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Gisteravond werd aan de Graskamp een 31-jarige uit Hoogeveen afkomstige vrouw gecontroleed. De vrouw reed in haar auto en bleek onder invloed te rijden. Ze blies 395 ug/l. en kreeg een dagvaarding.

EMMEN Op de Meerdijk werd gisteravond een 51-jarige bestuurder uit Nieuwegein gecontroleerd. De man blies 300 ug/l. en kreeg een transactie.
Aan de Peyserhof werd vannacht een 34-jarige autobestuurder uit Zwartemeer gecontroleerd. Ook deze man had teveel alcohol genuttigd. Hij blies 500 ug/l. De man kreeg een bekeuring van 480 euro.

Winkeldiefstal
HOOGEVEEN Gistermiddag werd een 28-jarige man uit Meppel terzake winkeldiefstal aangehouden. De man nam bij een supermarkt aan de Markt een fles port weg en verdween zonder te betalen. Een oplettende medewerker van het bedrijf ontdekte de winkeldiefstal. Tijdens onderzoek bleek dat de man ook nog twee potten oploskoffie had gestolen. Hij kreeg een dagvaarding.

EMMEN Een 39-jarige Emmenaar liep vanmorgen tijdens het plegen van een winkeldiefstal tegen de lamp. Bij een supermarkt aan de Veldlaan zag een medewerkster dat de man 2 flessen spuitslagroom, die in zijn jaszak gestopt waren, niet afrekende . Hij werd hierna aangehouden. Tijdens onderzoek bleek dat de man tevens een pak suiker en twee zakjes jussaus gestolen had in de winkel. De man kreeg een dagvaarding.

Vrouw beroofd van tas
ASSEN Een 49-jarige vrouw uit Assen werd gisteravond beroofd van haar tas. Nadat de vrouw boodschappen had gedaan bij een supermarkt aan de Bremstraat en naar haar geparkeerde auto liep trok een onbekende man haar tas van haar schouder en ging er samen met een andere man op de fiets vandoor. De buit bestond uit een portemonnee met geld en diverse bescheiden. Signalement van de daders is niet bekend.

Man met geweld overvallen
MEPPEL Vannacht werd een 44-jarige man uit Meppel in de Soembastraat door een hem onbekende man overvallen. Het slachtoffer liep in de richting van de Thorbeckelaan toen hij onverwachts van achteren door de man werd aangevallen en geslagen en geschopt. Hierna werd het slachtoffer beroofd van zijn portemonnee. De man raakte gewond in zijn gezicht en zijn bril werd vernield. De dader liep weg in de richting van het centrum. Het signalement van de dader: ongeveer 1.70, kort zwart haar en de man droeg een beige-kleurige drie-kwart jas.

Verdachte van mishandeling aangehouden
HOOGEVEEN Vannacht vond er op de kruising Hoofdstraat met de Grote Kerkstraat een vechtpartij plaats. Toen de politie arriveerde koos iedereen het hazenpad en bleef een gewonde 20-jarige Hoogevener achter. Hij verklaarde dat hij mishandeld was door een 21-jarige jongeman uit Hoogeveen. Deze werd kort hierna aangetroffen in de Schoolstraat waarna hij door de politie werd aangehouden en ingesloten op het bureau. De man kreeg na verhoor een dagvaarding.

Verkeerscontrole
ASSEN Gisteravond werd er een verkeerscontrole gehouden op de M.L. Kingweg waarbij tien bekeuringen werden uitgeschreven voor o.a. niet handsfree bellen, niet voeren van fietsverlichting, onterecht voeren van mistlampen, parkeren op gehandicaptenparkeerplaats, stilstaan op fietsstrook en het niet hebben van een verzekeringsplaatje op een bromfiets.

Inbraak in autos
NIEUW BUINEN Afgelopen nacht vonden er 6 autoinbraken plaats in geparkeerde autos aan de Linnaeuslaan, Floralaan, en het Valkruid. Door het vernielen van de autodeuren en/of een portierruit konden de autos geopend worden. De buit bestond uit geluidsapparatuur, mobiele telefoon, gereedschap, geld, cds en een bestekcassette met inhoud.