Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 28 februari 2004

Hoorn 28-02-2004 - 15.00 uur

Twee gewonden bij steekpartij
Hoorn, zaterdag 28 februari 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur was er een steekpartij aan de Saturnushof in Hoorn. Daarbij is een 51-jarige vrouw uit Hoorn ernstig gewond geraakt. De verdachte is haar 21-jarige zoon, eveneens uit Hoorn. Ook hij is bij de steekpartij gewond geraakt. Het slachtoffer en de verdachte zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op straat liepen de emoties hoog op om wat er gebeurd was. Over het motief van de steekpartij is nog niets bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Gordelcontrole
Medemblik, vrijdag 27 februari 2004.
Tussen 15.00 en 16.00 uur heeft de politie bij de Almereweg in Medemblik een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Hierbij zijn 14 bonnen geschreven voor het niet dragen van de gordel.

Doorrijden na ongeval met letsel
Ursem, vrijdag 27 februari 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur zijn op de Noorddijkerweg een fietser en een bromfiets met elkaar in botsing geraakt. De fietser, een vrouw (leeftijd op dit moment nog niet bekend) uit Ursem reed over de Noorddijkerweg in de richting van de Leet. Uit de andere richting kwam een bromfiets. Ter hoogte van de Ruijterstraat sloeg de bromfietser linksaf waarbij hij de vrouw, die rechtdoor reed, geen voorrang verleende. De vrouw kwam ten val en de man op de bromfiets reed door. Twee kordate getuigen, een 20-jarige man uit Ursem en een 28-jarige man uit Ursem, zetten echter de achtervolging in. Zij brachten de verdachte, een 16-jarige man uit Ursem terug naar de plaats van het ongeval. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd, arm en hand met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doorrijden na een ongeval.

Inbraak school
Hoorn, zaterdag 28 februari 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een school aan de Maelsonstraat in Hoorn. De daders zijn binnen gekomen via een raam. Er zijn computerkasten ontvreemd en een beeldscherm.