2e persbericht van zaterdag 28 februari 2004

Eindhoven 28-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zwerver opgepakt

Zaterdagmorgen om 8.25 uur is in een winkel aan de Urkhovenseweg een 43-jarige zwerver aangehouden. Hij had bij de zaak een ruit vernield en was daar binnengegaan op zoek naar een slaapplaats. Personeel trof de man daar vanmorgen aan. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt . Ook is er door de politie geregeld dat de man voor de komende dagen onderdak krijgt.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Kanaaldijk Noord een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 25-LP-VH gestolen.

Nuenen: Taxichauffeur mishandeld

Zaterdagmorgen rond 2.40 uur is op de Beekstraat in Nuenen een 43-jarige taxichauffeur uit Eindhoven mishandeld. De taxichauffeur had ter hoogte van de Leenderweg in Eindhoven drie klanten opgepikt. Een man moest op het Stratumseind zijn en de twee andere mannen wilden naar Nuenen. Daar deed een van hen voorkomen alsof hij geld ging halen maar toen ook de tweede man was uitgestapt gingen ze er vandoor zonder te betalen. De taxichauffeur is hen achterna gegaan maar hij werd door een van de mannen flink mishandeld. Hij werd geslagen en geschopt. Toen het slachtoffer viel werd hij in zijn gezicht getrapt. Hij verloor toen even het bewustzijn. De politie is een onderzoek gestart.

Helmond: Man mishandelt ex-vriendin

Zaterdag rond 3.00 uur is op de Noord Koninginnewal in Helmond een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man viel zijn ex-vriendin (32) lastig . Hij pakte haar gsm en geld af en sloeg de vrouw meerdere malen. Vriendinnen wisten surveillerende politieagenten te waarschuwen waarna de man kon worden aangehouden. Hij was onder invloed van drank en drugs. De man is ingesloten.

Helmond: Sigaretten gestolen

Zaterdagmorgen rond 4.20 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Walvisstraat. De inbrekers forceerden een deur en binnen braken ze een rek open. Ze hebben een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buit gemaakt.

Eersel: Drie gewonden bij auto tegen boom

Zaterdagmorgen rond 8.20 uur zijn drie Polen gewond geraakt nadat ze met hun auto op de Hertheuvelsehoef tegen een boom botsten. De auto van de 35-jarige bestuurder ging door de gladheid in de slip en botste tegen een boom. De drie, die voor in zaten en geen gordel droegen, liepen allemaal hoofdletsel op. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht.