Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 28 februari 2004

* AANRIJDING MET TRUCK MET OPLEGGER - BRIENENOORDBRUG GESTREMD

GEWEEST
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks zes uur ontstond op de Brienenoordbrug (rw A16-oostbaan primair Z-N) een aanrijding tussen een truck met oplegger (tankcombinatie geladen met veevoer) en een personenauto. De 45-jarige bestuurder van de personenauto, afkomstig uit Den Haag, stuurde naar rechts en kwam daardoor in aanrijding met de op de doelgroepenstrook rijdende truck met oplegger. De 24-jarige bestuurder van de truck, afkomstig uit Waddinxveen, probeerde nog uit te wijken en te remmen maar raakte de rechter vangrail. Vervolgens botste hij tegen twee andere personenauto's en de linker vangrail. Hierna kantelde de combinatie. Niemand raakte gewond. De primaire rijbaan van de Brienenoordbrug raakte door de aanrijdingen en de gekantelde truck met oplegger gestremd, wat lange files tot gevolg had. De stremming heeft tot zaterdagmorgen half drie geduurd.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks negen uur werd op de Lodewijk Pincoffsweg een 35-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had zich als bestuurder van een auto op de Edam aan een verkeerscontrole onttrokken en was er vandoor gegaan. Na een achtervolging reed de man een braakliggend terrein aan de Laan op Zuid op waar hij stopte en er vervolgens te voet vandoor ging. Hij kon even later worden aangehouden. De auto waarin de man had gereden bleek gestolen te zijn op de Prinsendam. De verdachte bleek tevens in het bezit van een ongeldig verklaard rijbewijs en onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Bij een schietpartij, zaterdagmorgen vroeg omstreeks half zes in de Karel Doormanstraat zijn drie personen gewond geraakt. Vier mannen kregen op straat ruzie met drie andere mannen. Er ontstond een vechtpartij waarbij werd geschoten. Voor zover nu bekend vielen de gewonden in het groepje van vier. De drie andere mannen waren er vandoor gegaan. Een 18-jarige Rotterdammer werd in zijn onderbuik geraakt. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar operatief moest worden ingegrepen. Ook een 22-jarige Amsterdammer moest naar het EMC met een schotwond in zijn arm. Een 19-jarige Rotterdammer werd met een schotwond in zijn bil overgebracht naar het St.Franciscus Gasthuis. Na behandeling werd hij aangehouden en samen met een eveneens 22-jarige Amsterdammer die niet gewond raakte voor verhoor overgebracht naar het bureau. De aanleiding voor de vechtpartij/schietpartij is nog niet bekend. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield van vrijdagavond zes uur tot zaterdagmorgen twee uur een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden.
Op straat -Tochtstraat, Boekhorststraat en Noordsingel- werden 227 personen gefouilleerd en 117 auto's gecontroleerd. Er werden vier personen aangehouden op grond van de Opiumwet, vijf op grond van de Wet Wapens en Munitie en 8 steekwapens en een slagwapen in beslag genomen.


* ACHTTIENJARIGE KNAAP AANGEHOUDEN MET RUIM EEN KILO COCAïNE IN

BEZIT
Vrijdag werd een achttienjarige jongen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, voorgeleid aan de Officier van Justitie. De knaap werd donderdagmiddag door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum aangehouden, nadat hij zich verdacht gedroeg bij een flat aan de Boompjes. Bij het zien van de politiemensen ging hij er vandoor.
Tijdens zijn aanhouding zagen politiemensen een dikke bult onder zijn jas. Het bleek een pakketje te zijn, waarin ruim een kilo cocaïne.
Na verhoor werd vrijdagmorgen vroeg een onderzoek ingesteld in een flatwoning aan de Boompjes. In het flat werden eveneens harddrugs, versnijdingsmiddelen, geld en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.


* ROTTERDAMMER LOOPT BRANDWONDEN OP BIJ ONTPLOFFING EN BRAND OP BOOT

Vrijdagochtend ontstond omstreeks kwart over elf brand aan boord van een boot, die lag afgemeerd aan de Noorderkanaalweg. Een 53-jarige Rotterdammer was bezig met slijpwerkzaamheden, toen plotseling brand uitbrak, waarbij tevens twee gasflessen ontploften.

* De brandweer maakte middelbrand. In verband met ontploffingsgevaar van meerdere gasflessen werden rond half twaalf zowel de zuidbaan als de noordbaan van de Rijksweg A20, tussen het Kleinpolderplein en Schieplein, voor alle verkeer afgesloten. Omstreeks tien over half twaalf gaf de brandweer het sein brand meester en konden kort daarna de rijbanen weer worden vrijgegeven. De Rotterdammer, die brandwonden had opgelopen, door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Brandwondencentrum van het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid.