Ingezonden persbericht


Persbericht

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie Aan: Perscontacten
Datum: 10 februari 2004

----------

JOVD VIERT XIe LUSTRUM

Jonge liberalen blikken met prominenten terug op afgelopen 55 jaar

De liberale Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) wordt op 26 februari 55 jaar. Het was in 1949 dat vijfendertig jonge liberalen in Den Haag de basis legden voor de oudste politieke jongerenorganisatie van ons land. In die jaren is veel gebeurd, en heeft de JOVD veel prominente politici opgeleverd. Ter gelegenheid van het elfde lustrum wordt een groots lustrumcongres georganiseerd in het weekend van 28/29 februari te Zeist. Bekende oud-leden als erevoorzitter Hans Wiegel, erelid Erwin Nypels, Mark Rutte, Annette Nijs en Jort Kelder zullen langskomen. Daarnaast zullen vele prominente Nederlanders hun opwachting maken, zoals Sybilla Dekker, Taede Sminia en Sophie in t Veld.

Het gehele congres staat in het teken van politieke discussie over brede thema s. Zo zijn er werkgroepen over religie, onderwijs en de monarchie. Natuurlijk komt het Paarse kabinet, dat mede dankzij de inspanningen van JOVD ers vorm kreeg, ter sprake. De werkgroep Ruimtelijke Ordening kan zich verheugen op de komst van minister Dekker.

Het congres staat vooral in het teken van het ophalen van verhalen en contacten uit het verleden. De JOVD is misschien wel niet de grootste familie van Nederland, over bekendheid heeft zij zeker niet te klagen.

Voor meer informatie over het lustrumcongres kunt u terecht op www.route55.nl.


- einde persbericht

----------
Inlichtingen:

Hans de Backer Voorlichter 06.17140552

Ilona van Haarst Voorzitter Lustrumcommissie 06.10939629


---

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Herengracht 38a
2511 EJ Den Haag
070-3622433
070-3617304
www.jovd.nl