Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorjaarsvakantietip voor iedereen:

Modelbouwfestival in gloednieuw themapark Aviodrome

Lelystad, 16 februari 2004 - In het weekend van 28 en 29 februari 2004 vindt in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad een Modelbouwfestival plaats. Honderden enthousiaste modelbouwers en modelvliegers zullen hier over hun hobby vertellen. Ze zullen aan de bezoekers van het luchtvaart-themapark Aviodrome laten zien wat ze hebben gebouwd en -soms- wat ze kunnen laten vliegen. Alles op het gebied van modelvliegtuigbouw is hier tijdens het Modelbouwfestival te vinden.

Het modelbouwfestival is een evenement voor jong en oud dat wordt georganiseerd op een unieke locatie: de dynamische binnenexpositie van de Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Tijdens het festival is de vliegtuigmodelwereld breed vertegenwoordigd. Diverse clubs en verenigingen uit het hele land zullen vol trots hun modellen laten zien. Bijna iedere denkbare vorm van de modelbouw- en modelvliegsport komt aan bod. Er zullen radiobestuurde modelvliegtuigen worden getoond en vliegtuigen met lijnbesturing (lijnbestuurde modellen vliegen aan een kabel rond een as in het midden). Ook worden er indoor free flight-demonstraties gegeven met modellen die binnen het museum kunnen rondvliegen. Natuurlijk zullen er ook veel niet-vliegende modellen van plastic, hout en karton te zien zijn. Hierbij worden o.a. modelstraaljagers getoond met echte straalmotoren.

Naast de diverse demonstraties zullen er op verschillende locaties in het museum informatie- en verkoopstands te vinden zijn, zodat bezoekers kunnen zien wat er zoal in de vliegtuigmodelsport gebeurt. Belangstellenden kunnen ook actief deelnemen aan allerlei demonstraties, zoals de demonstraties met lijnbestuurde modellen.

Meer informatie over het Modelbouwfestival is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. In de zomermaanden juli en augustus geldt een verlengde openingstijd: van 9:00-18:00 uur.


---

Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Ralph Fischer en Peter van de Noort, 0320 289858 / p.vdnoort@aviodrome.nl.

Eén keer per jaar werd in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol met veel enthousiasme het Modelbouw Festival georganiseerd. Deze traditie wil het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad graag voortzetten. Op zaterdag 28 en zondag 29 februari 2004 zal het festival voor het eerst in de Aviodrome plaatsvinden. Het wordt een gezellig evenement vóór en dóór de modelbouwwereld. Het doel is om het publiek te informeren en enthousiast te maken voor de vele vormen van modelbouw.

---- --