Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 3 maart 2004

Den Helder 03-03-2004 - 16.30 uur

Woninginbraak
Schagen, dinsdag 2 maart 2004.
In een woning aan de Elzenhof is ingebroken tussen 15.15 en 17.15 uur. Vermoedelijk is de dader binnen gekomen met behulp van een valse sleutel. Gemist wordt een DVD-speler met scartkabel.

Snelheidsovertreders raken rijbewijs kwijt
Den Hoorn, dinsdag 2 maart 2004.
Een 33-jarige autobestuurder uit Den Burg heeft zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij rond 17.00 uur op de Pontweg minimaal 59 km/u harder reed dan de toegestane 80 km/u. Tevens haalde de man in waar een inhaalverbod geldt. Hij krijgt een proces-verbaal voor beide overtredingen.
Ook een 44-jarige autobestuurder uit Bovenkarspel reed rond 19.00 uur op de Pontweg met te hoge snelheid. Hij overtrad de snelheid met 58 km/u. Ook hij krijgt een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto in beslag genomen
Schagen, dinsdag 2 maart 2004.
Tijdens een routinecontrole is een 25-jarige autobestuurder uit Kolhorn staande gehouden rond 16.50 uur op de Torenstraat omdat hij geen gordel droeg. De man kreeg daarvoor een bekeuring. Tevens bleek hij een ongeldig rijbewijs te hebben, was zijn auto niet verzekerd en was de auto niet APK gekeurd. Het voertuig is daarop in beslag genomen.

Brandjes in zwembad
Den Helder, 2 maart 2004.
Rond 20.00 uur zijn twee brandjes geblust in het zwembad aan het Nieuwland. De eerste brand bevond zich in het herentoilet, toiletpapier stond in brand. De tweede brand vond plaats in een van de herenkleedruimtes. Daarbij stond de kleding van een bezoeker in brand. Er was veel rookontwikkeling ontstaan aan de kant van de gezamenlijke kleedkamers. Daar aanwezige bezoekers hebben de ruimte verlaten. De politie stel een onderzoek in.

Taxichauffeur bedreigd
Den Helder, woensdag 3 maart 2004.
Een 28-jarige man uit Vlissingen is aangehouden rond 01.00 uur. De man had kort daarvoor een taxichauffeur bedreigd. Hij was van het Centraal Station in Den Helder ingestapt en liet zich vervoeren naar een adres in Julianadorp. Bij aankomst op de plaats van bestemming was hij het niet eens met het te betalen bedrag. De man was in de veronderstelling dat hij in een treintaxi zat wat echter niet het geval was. Hij weigerde het volledige bedrag te betalen en bedreigde daarbij de chauffeur. De chauffeur liet het er niet bij zitten en belde de politie. De man is ingesloten voor de nacht.

Automobilist onder invloed van alcohol
Den Helder, woensdag 3 maart 2004.
Rond 03.45 uur is tijdens een routinecontrole een automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 380 ug/l. Dat is ruim anderhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220ug/l. Ook beschikt de bestuurder niet over een rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal.

Snelheidscontroles
Den Helder, woensdag 3 maart 2004.
Tussen 10.30 en 11.30 uur is het verkeer op de Schoolweg en de Doggersvaart gecontroleerd. Op de Torplaan is tussen 14.30 en 16.00 uur gecontroleerd. Daarbij passeerden in totaal 300 personenauto's. Tienmaal werd bekeurd voor het overtreden van de snelheid, tweemaal voor het niet dragen van de gordel en eenmaal voor het rijden met een losse lading. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op de Langevliet is rond 13.20 uur een bromfiets uit het verkeer genomen. De 16-jarige bestuurder uit Den Helder reed met een snelheid van 100 km/u over het fietspad.