Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Barbie in poppenkast en in Man bijt Hond

Verjaardag van Barbie wordt in Hoorns museum gevierd

De tentoonstelling "Barbie's Birthday Party" trekt momenteel fans uit het hele land naar het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. De 45-e verjaardag van de populaire pop is het thema van de expositie en rond de echte verjaardag van Barbie, 9 maart, worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er op woensdag 3 maart de hele dag Barbie-poppenkast-voorstellingen in het museum, worden er Barbie-poppen gerestaureerd en die dag zal het populaire TV-programma Man Bijt Hond opnamen maken van de jarige Barbie. Op zondag 7 maart mogen alle meisjes die in roze gekleed naar het museum gaan, gratis naar binnen en ontvangen zij tevens een attentie. Die dag zijn ook enkele ervaren Barbie-verzamelaars aanwezig om informatie te verstrekken. De tentoonstelling "Barbie's Birthday Party" is nog tot en met 5 september 2004 te zien.

Op woensdag 3 maart zijn er elk half uur bijzondere poppenkast-voorstellingen van Assepoester en Sneeuwwitje met Barbiepoppen te zien. Voor museumbezoekers zijn deze voorstellingen gratis te bekijken. De 63-jarige John Fonteijn uit Valkenburg komt met zijn Poppentheater 2000 speciaal naar Hoorn om in het museum voorstellingen te geven. Hij werd gefascineerd door de Barbiepoppen van zijn partner Jan Florie en besloot voorstellingen met Barbie's te maken. Veel aandacht is besteed aan licht, geluid en de kostuums. Florie is sinds jaar en dag verzamelaar van oude Barbiepoppen en geeft regelmatig workshops in het maken van vintage Barbiekleding. Hij zal op 3 maart in het museum Barbiepoppen restaureren die bij een binnenbrand roetaanslag hebben opgelopen.

De NCRV komt op 3 maart naar het Hoornse museum om opnamen te maken voor het programma Man Bijt Hond. De opnamen van de tentoonstelling, poppenkastvoorstelling en demonstraties worden tussen 15.00 en 17.00 uur gemaakt en zullen een week later, als Barbie echt jarig is, worden uitgezonden.

Voor informatie: www.museumhoorn.nl

============================

einde persbericht



Ingezonden persbericht