TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG en Fiat Auto hernieuwen contract voor logistiek van reserve-onderdelen

04 03 2004 - De post, express en logistieke onderneming TPG N.V. heeft vandaag via haar business unit TNT Logistics Italy bekend gemaakt dat haar contract voor de logistiek van reserve-onderdelen met Fiat Auto voor een periode van vijf jaar is hernieuwd. De overeenkomst vertegenwoordigt een omzet van ongeveer 1 miljard over de gehele looptijd.

Het contract omvat het verpakken, de opslag en levering van reserve-onderdelen aan de Europese dealers van Fiat Auto, alsmede warehouse-activiteiten in Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen, Oostenrijk en Griekenland.

Het hernieuwde contract voorziet erin dat TNT Logistics aan Fiat Auto oplossingen zal bieden om het transport en de distributie tussen de warehouses en de dealers te optimaliseren, en een snellere levering tegen de laagst mogelijke kosten te realiseren. Dankzij de deskundigheid en ondersteuning van TNT Logistics kan Fiat Auto daarnaast nieuwe verpakkingsmethoden introduceren. Tevens zal Fiat Auto in staat zijn de retourenlogistiek en het gebruik van wisselcontainers te verbeteren.

In vervolg op de succesvolle samenwerking tussen de twee ondernemingen konden TNT Logistics en Fiat Auto hun contract reeds hernieuwen voor de oorspronkelijke einddatum in 2005.

Dave Kulik, Group Managing Director van TNT Logistics: Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe een klant en zijn logistieke partner in openheid en in beider belang kunnen samenwerken om een unieke oplossing te ontwikkelen.

Fausto Forti, Managing Director van TNT Logistics Italy: De hernieuwing van dit contract onderstreept de positie van TNT Logistics als de Europese marktleider op het gebied van logistiek in de automobiel sector. Ook blijkt hieruit hoe onze ongeëvenaarde deskundigheid in het belang van onze klanten blijft werken.

TPG verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post een breed scala aan post-, express- en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 163.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg 11,9 miljard euro, een groei van 0,7% ten opzichte van het jaar ervoor. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:03