Provincie Utrecht

Persbericht

Bibliotheken Utrecht bereikbaar via Internet

4-3-2004
Op donderdag 4 maart gaf gedeputeerde Jan van Bergen, portefeuillehouder cultuur van de provincie Utrecht, het officiële startsein voor de Internetcatalogus van de Provinciale Bibliotheekcentrale Utrecht. Deze catalogus geeft toegang tot de collectie van 42 Utrechtse bibliotheken en maakt het mogelijk online te reserveren en te verlengen.

Wie zijn bibliotheekboeken wil reserveren of de uitleentermijn van cd-rom's wil verlengen hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit. Vanaf 4 maart kunnen de leden van vrijwel alle bibliotheken in de provincie Utrecht via internet 24 uur per dag en 7 dagen per week media reserveren of verlengen. Ook is het mogelijk de catalogus van het grootste deel van de Utrechtse bibliotheken te bekijken.

Reserveren en verlengen verloopt via de website van de lokale bibliotheek. Die site is te vinden via www.bibliotheek.nl. Klik op 'vind uw bibliotheek', zoek de eigen bibliotheek (op plaatsnaam of via de landkaart) en klik op 'ga naar website'. De lener komt nu op de site van zijn eigen bibliotheek en kan via dit menu klikken op de button 'centrale catalogus'. Deze catalogus bevat de boeken, cd-rom's, dvd's, kortom de uitgebreide collectie media van vrijwel de gehele provincie Utrecht.

Reserveren en verlengen via internet is mogelijk doordat in de provincie Utrecht 42 bibliotheken met hetzelfde automatiseringssysteem werken. Dit systeem wordt beheerd door de Provinciale Bibliotheek Centrale Utrecht (PBCU). De PBCU is de service-organisatie voor de bibliotheken in de provincie Utrecht. Zij levert producten en diensten op het gebied van ICT, Finance, Logistiek, Personeel en Organisatie en Profilering & Innovatie.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl